Monday, March 1, 2010

Ayah buat surprise...

Ayah sampai dari KL malam hari Khamis yg lepas...Ummi dah tau Ayah nak buat surprise kat anak²....as usual, bila Ayah sampai je, ramai² le diorang nak tolong angkat barang Ayah dari bonet keta...tetiba, terjerit² diorang bila nampak sangkar hamster....sangkar jela...hamster Ayah cakap kita beli kat sini jela...walaupun hanya sangkar yang ada, puas budak² tu duk belek sana-sini...

Since hari Jumaat = hari MaulidurRasul...maka petshop yang ada kat sini tutup la pulak...petang tu puas merayau sampai ke Air Tawar mencari hamster di kedai pets tapi hampeh...sumer takde jual hamster...hari Sabtu petang baru kami berkunjung ke kedai MyPets kat sini semula...hmmm....macam² ada..hamster, guinea pig, robovski (yg kecik cinonet comei), rabbit, kucing parsi, ular sawa (gulp!)....Ayah suruh Ummi pilihkan 2 ekor hamster...Ummi amik sepasang, jantan & betina...sekor RM10.....

Dah beli..balik umah...siap tabur serbuk kayu merata² dalam sangkar dia...isi air minum..masukkan makanan dia...then barulah nak diletakkan hamster tu..Ayah suruh Ummi amik hamster tu dari kotak & masukkan...few times Ummi cuba tapi x berjaya...geli + takut digigit makhluk kecik tuh...last², Ayah tuang je kotak tu kat pintu sangkar...berlari le 2 ekor hamster kat umah baru...seronok tengok hamster tu...habis serata ceruk sangkar dia explore...si Alysha je x putus² sebut 'hamter(hamster)'...bangun pepagi pun dah cakap 'Jom tengok hamter'...nak tido pun cakap 'Ummi, hamter mana?'..heheh...


pic sangkar tak le secanggih pic ni...pstt...kamera Ummi memang punah...huwaaaa
pic credit to here

pic credit to here

2 ekor hamster tu, Ummi namakan sekor as 'RATA' and sekor lagi namanya 'TOUILLE'...hahaha

4 comments:

  1. alahai debabnyer hamster lam pic kat atas ni...

    ReplyDelete
  2. Tomeiiinya....
    Hez,
    Hari Ahad ari tu Jumpa Suzana ngan husband dia kat G Mart Supermarket kat Bakar Arang.Dia still maintain cam tu gak,santek....,badan x naik tu yg ...'jeles' tu...

    ReplyDelete
  3. Helnie...
    bestnya leh maintain cam dulu..huhu...G Mart tu dh dekat sgt ngan umah MIL sy..kalo balik SP,sll gak sy p sana

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages