Thursday, March 11, 2010

Kelahiran anak saudara baru...

Tengahari semalam sempat berbual panjang dengan Ayish(my BIL) sebab Ayie(my youngest sis) dah 2 hari admit ke PPUM. Citernya, memula admit PPUM pukul 5am tu sbb Ayie kene food poisoning, asek muntah & cirit-birit sampai lembik badan. Bila g PPUM, memnag kene admit la...sampai 9 botol air kene masuk dalam badan sebab teruk sgt food poisoning dia..at the same time, dia memang dah 6 hari overdue untuk bersalin. Si Ayish yang tak senang duduk sebab hubby takleh masuk labor room kat PPUM...pelik betul la...almost all govt. hosp dah benarkan hubby temankan wife nak bersalin kat labor room...tapi PPUM yg semi-govt pulak tak kasi...tak sporting langsung la!!!

Alih-alih, petang semalam dalam pukul 6pm, Ummi dapat sms dari Ayish berbunyik

"Alhamdulillah..we are happy to share the joyous news on the arrival of our first daughter today. both mommy & baby are fine. Love: shahriz & shai"

Lega hati Ummi dengar berita tu...takut gak kut2 Ayie kene czer pulak kan...dahla anak sulung. Tak lama pastu, Ummi sempat berbalas sms ngan Ayie (nak call takut dia still very weak kan)...baby dia berat 3.2kg..tapi yang buat Ummi ngeri tu bila Ayie bgtau dia kene 3rd degree tear....adehhh...ngilu sehhh...sebabnya, doc baru nak buat episitiomy tapi Ayie dah g push baby kuar...so mmg koyak teruk...lepas bersalin kat labor room tu, dia kene sorong masuk operation theatre pulak untuk sesi jahit-menjahit...adeilaa...tak dapat Ummi nak bayangkan...sian dia...takpelah...janji semua dah selamat...

Pagi tadi sempat berbual ngan Ayish...Ayie lom leh discharge lagik harini sbb doc nak pantau keadaan dia..baby dah ok..minum susu ok & yakyak pun ok...nama baby diorang :
Alya Audrina bt Muhd Shahriz

6 comments:

  1. aduhaiii..3rd degree..alhamdulilah semua selamat...
    tahniah

    masa bersalinkan haziq banyak juga saya kena jahit kak..tp mmg lupa nak tanya baper kena jahit..

    ReplyDelete
  2. lin,

    tulah...seriau akak dengar...isk...mesti lambat nak sembuh tu

    ReplyDelete
  3. Salam sis..boleh dpt kan contact number yg kena 3rd degree tear tu? Sy bersalin di ppum juga. Sy kena 4th degree tear. Really suffer sis. Kalau boleh sy dpt kan contact number utk share any tips. Sbb sy dah 3x buka jahitan n jahit balik sbb ada infection.contact sy 011-33450394 atau boleh add di fb Eila Azzahra. Pls sis. Really need an advice

    ReplyDelete
  4. Salam sis..boleh dpt kan contact number yg kena 3rd degree tear tu? Sy bersalin di ppum juga. Sy kena 4th degree tear. Really suffer sis. Kalau boleh sy dpt kan contact number utk share any tips. Sbb sy dah 3x buka jahitan n jahit balik sbb ada infection.contact sy 011-33450394 atau boleh add di fb Eila Azzahra. Pls sis. Really need an advice

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages