Tuesday, March 9, 2010

Mana le buku2 ku?


Waktu MPHonline buat offer free delivery last month, Ummi pun cam biasa la..gatal tangan order 4 buah buku---> 2 untuk Ummi, satu untuk Kakak, satu untuk Abang & Abangcik...Ummi order & siap bayar on 24 Feb...kalo ikutkan past experience, within 3-4 hari dah sampai la..tapi, puas Ummi tunggu tak sampai-sampai jugak

Mmeula, Ummi ingatkan Pos Mesia kat sini yang buat hal...sampaila hari Jumaat lepas, lewat petang tu Ummi dapat panggilan dari MPH rep....rupanya, buku Sherlock Holmes yang Ummi order untuk the boys tu takde stok pulak (padahal time order tu ditulis 'Stock available')...laaaar...geramnya...nape nak tunggu dah seminggu lebih lepas order baru nak bagitau takde stok????Katanya, hari Kahamis minggu ni baru stok baru sampai....isk....1st time Ummi dapat bad experience dgn MPH nih...

Anyway, harini bila check email inbox ada mesej ni :


To:
xxxxxxx@yahoo.com
Dear xxxxxx,
Thank you for shopping with MPHOnline.com
Your order has been processed and is making its way to you.
Please expect it to arrive soon. Have a great day and happy reading!

syukur...tak sabar nak tunggu buku-buku baru nih...

**UPDATED NEWS: tadi around 3.15pm, ada org courier call bgtau nak hantar parcel from MPH..yeyyy.....macam tulah baru good customer service...at least, they try to overcome their weaknesses...and surely it's really FAST!!!

Buku-buku yg dibeli :Both this movie tie-in novels---> untuk Ummi :)







First term at Malory Towers--->untuk Kakak (at her age dulu memang Ummi minat sangat buku² macam ni by Enid Blyton)


and this one is for the boys...siri penyiasatan

2 comments:

  1. klu tak silap saya...buku the time traveler's wife itu ada movienya dan saya da tgk da..sedih dan besttt..

    aduhai saya ni 'pemalas' nak baca novel..tapi kakak saya mmg perajin sungguh..rmh dia ada berlambakkkkan novel..

    tabik spring pada mrk yg rajin2 ini...

    ReplyDelete
  2. Lin,

    aah..mmg ada movie..sumer buku yg akak beli tu except buku si Kakak mmg ada movie masing2...tapi based on experience, antara tgk movie & baca buku, buku lagik best..lagik detail...mmg both lovely bones & time traveler's wife citer sedey...sedia tisu jela time baca nnti

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages