Monday, March 8, 2010

Ummi makin cergas seperti sediakala...

Alhamdulillah...syukur ya Allah...dah 2 minggu Ummi dah takde mabuk² pening²....tekak pun dah takde rasa tersekat je macam dulu...perut pun dah kurang sebu...cuma bila lewat petang adakalanya masih berangin perut..cuma takdela sampai rasa nak 'uwek' muntah...

Bila MS(morning sickness) dah beransur hilang ni, barulah terasa badan cergas macam biasa..takdela melepek kat atas katil je lepas balik keje...bila hari cuti pulak, riang gumbira rasanya nak masak itu ini untuk family...syukur sangat

Kalau ikutkan pregnancy calendar, hari Sabtu ni dah masuk 14 weeks...dan mengikut BabyCenter

This is the last week of your first trimester, and your risk of miscarriage is now much lower than earlier in pregnancy. Next week marks the beginning of your second trimester, a time of relative comfort for many women who see early pregnancy symptoms such as morning sickness and fatigue subside.

Cepatnya masa berlalu...dah nak masuk second trimester rupanya...Ummi pun dah mula terasa gerakan baby cumil kat dalam peyut Ummi ni...walau tak kerap dan tak kuat gerakannya..tapi, Ummi dah boleh rasa... satu pengalaman indah yang akan sentiasa diingati :)

6 comments:

  1. Alhamdulilah...semoga tiada MS mengganggu lagi....

    ReplyDelete
  2. Lin,

    alhamdulillah..syukur sangat..inilah yg diharp2kan

    ReplyDelete
  3. bestkan saat-saat itu. Sekali pk, mmg rasa nak tambah baby, tp 2x pk, sabar dululah bagi chance khadijah besar sket. Sian kat dia..

    ReplyDelete
  4. mirah,

    2nd trimester ni paling best..takde MS, badan pon lom berat cam 3rd trimester :)

    jomla preggie..khadijah pun dah besar...bagi dia adik tahun depan

    ReplyDelete
  5. rasa dia kuit kuit kat dalam tu...comel sangat...sangat active bergerak sebab banyak ruang...miss pregnancy time :)

    ReplyDelete
  6. koci,

    tulah pasal...puas dia berenang sbb ruang still luas...rindu ye?hemm...tahun depan leh preggy lagik bagi bb gegirl utk danish & darwish

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages