Wednesday, November 10, 2010

Di sebalik sinar...datang mendung

Hati Ummi tengah gundah gulana
Ya Allah...kuatkanlah diriku

Dah lama Ayah selalu mengadu sakit dada
dan dah selalu sangat Ummi suruh pegi buat checkup
tapi Ayah macam selalu lah
takut la..macam2 la
finally bila Ayah dah selalu sangat rasa gitu
barulah Ayah beranikan diri pegi jumpa doktor pakar
dan seperti diduga
memang ada blocked arteries kat jantung Ayah

semalam Ayah jumpa lagi doktor tu
dan terus admit hospital untuk buat
angiogram procedure
nak tahu lebih lanjut pasal angiogram leh refer SINI

result angiogram test tu menunjukkan
Ayah takleh buat angioplasty aka ballooning
sebab banyak arteri yang blocked
jadinya
the only solution adalah
untuk buat
Coronary Bypass Surgery
next Monday

dengan ini
Ummi nak pohon bantuan kawan-kawan sekalian
tak banyak yang Ummi pohon
Ummi hanya pohon doa kalian

semoga bypass surgery Ayah
akan berjalan dengan lancar
tanpa sebarang masalah

sesungguhnya jasad Ummi di sini
tapi fikiran Ummi ntah di mana
Ummi akan drive balik ke KL
hari Jumaat ni
dan ntah berapa lama kami
akan berkampung di sana
cuti tahunan pun dah nak habis
tapi itu tak penting
yang penting adalah
Ayah sihat seperti sediakala

naluri Ummi sekarang
makin kuat nak quit kerja
dan balik stay ngan Ayah kat KL
but I need a job there
kalo sesiapa ada job untuk Ummi
boleh la warwarkan ye

~Mendung berarak di hatiku!


17 comments:

  1. akak, saya doakan semuanya berjalan lancar, akak banyak2 doa ye...banyakkan sabar..insyaallah, ur hubby will be ok...

    ReplyDelete
  2. kak ina,
    nieza doakan yg terbaik untuk keluarha kak ina ... banyakkan bersabar yerk ...

    rasanya mmg dah smp masanya akak berpindah balik ke sisi suami. Mudah-mudahan murah la rezeki akak ..amin

    ReplyDelete
  3. Kak, tersentuh dengan coretan ini.

    Yus pun doakan yang terbaik untuk hubby dan keluarga akak. Tapi tulah, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul, akak sabar ye, moga semuanya di permudahkan olehNya.

    ReplyDelete
  4. Nieja..

    yeah it's time to move back..tapi rasanya blom mampu tak keje..kene gak backup hubby

    ReplyDelete
  5. kak ina,

    tumpang kesedihan:( mengalir air mataku:(:( semoga hubby sihat kembali.....dan kak ina kuat lagi lebih kuat dari sekarang....huhuhuh

    kak ina mengajarkan?
    banyak line edu kat sini....
    kita sokong kak ina balik semenyih semula....

    ReplyDelete
  6. Mieja..

    akak cuba kuat untuk hubby :(

    aah ngajar...dh byk apply tp xde rezeki

    ReplyDelete
  7. ya allah, berat ujian ALLAH bg pada akak..saya doakan semoga suami akak dipermudahkan segala pembedahan dan sihat secepatnya..amin amin amin

    ReplyDelete
  8. Lin,

    mmg byk dugaan..lepas satu-satu...memang Allah nak duga..insyaAllah, akak kuat demi hubby & anak2

    ReplyDelete
  9. saya doakan yg terbaik utk keluarga akak.... amin...

    ReplyDelete
  10. sabar byk2 kak ina.. tenangkan hati utk anak2.. moga Allah permudahkan procedure tu utk suami akak.. berjalan lancar & yang paling penting sembuh segera & sihat walafiat spt org lain..

    nanti saya tanya2kan dgn kawan2 kat sini pasal keja tu.. insya Allah..

    ReplyDelete
  11. Sabar yer kak, kuatkan semangat. saya doakan dari jauh semoga cepat sembuh...Amin

    ReplyDelete
  12. saya doakan semoga semuanya selamat dan cepat sembuh...



    p/s: nak mintak tolong re-install link sw33tdarling kat ur bloglink. ada error laa on update view dia tuu..

    ReplyDelete
  13. moga operation berjalan lancar semuanya. Amin..

    ReplyDelete
  14. Kak ina,

    kuatkan semangat n semoga tabah menghadapi dugaan Allah swt ni. Semoga suami kak ina selamat menjalani procedure....

    ReplyDelete
  15. salam buat semua...

    terima kasih atas doa semua...doakan kesembuhan segera buat my hubby

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages