Monday, November 29, 2010

ETS

Sejak Ayah balik ke umah Semenyih lepas surgery aritu dan Ummi dah kehabisan cuti tahunan (sampai dah guna unpaid leave daa), Ummi terpaksa berulang alik ke KL...Ayah memang blom boleh travel jauh2 sebab luka operation tu masih baru dan yang paling penting, nak kene jaga bahagian tulang dada yang dibelah hampir 1 kaki panjangnya tu..bahagian itu yang Ayah terasa sakit sekarang ni while bahagian jantung memang takde rasa apa2 dah...in fact, kata Ayah terasa lagi mudah nak bernafas sekarang berbanding dulu yang kekadang tersekat2


Kakak & Abgcik(Adam) tinggal kat Semenyih bersama maktok, makngah dan pakngah...meanwhile, Alysha, baby Firas, Abang (Haiqal) dan bibik ikut Ummi balik ke Perak.
Maka, bermulalah episod kami berulang alik Bt Gajah-KL-Bt Gajah.
Thank to Electric Train Services aka. ETS yang memudahkan perjalanan kami. Perjalanan dari Bt Gajah ke KL ambil masa tak sampai pun 2 jam...kalo shuttle train amik masa 3 jam baru sampai....dan Ummi suka sangat ETS ni sebab sangatlah selesa, bersih dan siap ada train steward and stewardess lagik...I likeeee!!!

Kalo sebelum ni Ummi duk ulang alik naik shuttle train, naik ETS ni memang terasa perbezaannya...laju, selesa...dan of course le, harga tiket pun a lil bit mahal...

tiket 2nd class shuttle train = RM21 dewasa (harga utk tiket kanak2 x ingat lak)
tiket ETS = RM29 dewasa n RM19 kanak2 (between 7-12 yo)

beza RM8 je tapi lajuuuuu dan tak terasa gerabak bergoyang2 macam train shuttle tu (byk kali buatkan darahku kering bila gerabak bergoyang kuat ke kiri ke kanan...huhu)

ececeh...tetiba terasa seolah2 jadi promoter ETS x bertauliah lak...hahaha

meh le saksikan piccas yang sempat Ummi snap dalam perjalanan pergi dan balik last weekend

sempat snap pic scenery waktu tren tgh bergerak guna hp camera je



ruang dalam ETS..siap ada LCD tv yang pasang citer2 menarik macam Smallville, kartun etc.

Perjalanan to KL...ini budak tertido pas menyusu...nursing poncho tu pun lom sempat bukak tp dia dah tertido

tertido sepanjang perjalanan
lagik pic

ini pulak perjalanan balik ke Bt Gajah...tertido pas nyusu after 1 hour train depart...tak sempat pakai nursing poncho...sebabnya..jeng..jeng...jeng...b4 that Firas duk cranky..rupanya yakyak sudaaa
lagi pic...suka sorok muka time tido

Abang haiqal good habit..khusyuk reading all the way long...covered with my NURSING PONCHO...huhuhu...sejuk amats sebab hujan lebat kat luar

dan budak cheeky nih...waktu perjalanan to KL behaved amats...tapi perjalanan balik pulak jadik cargasss...nak-nak pulak ada orang melayan dia...
nampak tuh dia duk provoke a couple of elderly (Chinese) dan atuk n nenek tu pun suka sangat main ngan Alysha..siap tangkap2 lagik tangan dia...heheh

8 comments:

  1. oohhh kak ina berulang skrg yer....harap2 hubby cepat sihat.....cepat jugat ets tuu yer..

    ReplyDelete
  2. mieja,

    aah..berulang alik le jawabnya...nak wat camne kan...amin,moga hubby akak segera sembuh

    ReplyDelete
  3. pengorbanan seorang isteri...

    Moga hubby kak ina cepat sembuh.

    Baby Firas pun dah nampak besar..:)

    ReplyDelete
  4. Mak Su,

    ya betul...a real lifetime experience...later bila anak2 dah besar,mesti akan imbau balik kenangan ni

    ReplyDelete
  5. should try ETS oneday... fikri dah lama request nak g KL naik tren...

    ReplyDelete
  6. bib,

    cuba jgn x cuba..cuma rege tiket tu mahal sket dari shuttle tren ipoh-kl biasa

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages