Thursday, November 4, 2010

Result UPSR minggu depan


Haritu Kakak ada bagitau yang dah heboh among kawan2 dia yang result UPSR akan keluar pada 11/11/2010 aka hari Khamis minggu depan...Ummi dengar tu tapi rasa rileks je

malam tadi tetiba Tok(my mom) call tanya result Syafiqah camne?...err...Ummi blur kejap...rupa-rupanya Tok ternampak kat TV something pasal UPSR & Tok ingatkan result dah kuar...huhu..terkezut gak la Ummi..takkan le Ummi boleh overlook perkara penting camni kan...dah confirm ngan Ibu(my sis) yg keje cikgu tu, confirm le lom kuar lagi resultnya dan dia kata dia pun tak tau bila nak kuar

then tadi baca kat blog Ben Ashaari yang memang SAH result UPSR akan diumumkan pada hari Khamis depan...terus Ummi *dup..dap...dup..dap* nervous..huhu...si Kakak riang-ria je kat umah takde risau pape, yang Ummi ni pulak nervous terlebey...isk...camnila agaknya perasaan Tok & Wan waktu Ummi nak amik result Peperiksaan Penilaian Darjah Lima (takde UPSR lagi time tu..huhu...) dulu...maklumlah, Ummi anak sulung...sama ngan Kakak...harapan keluarga untuk tunjuk contoh teladan yang baik pada adik2....syukur Ummi dapat gumbirakan Tok & Wan ngan all A's....

walau apapun result Kakak....Ummi terima dengan hati yang terbuka...sebab Ummi tau Kakak memang dah usaha yang terbaik...cuma Ummi sedey tak dapat tumpukan lebih perhatian waktu Kakak nak exam haritu sebab Ummi baru bersalin while Ayah pulak kat KL...

dan juga...

walau apapun result Kakak...
Ummi & Ayah insyaAllah
tak kasi Kakak masuk any SBPs or MRSM
sebabnya:
di mata kami
you are still our lil' baby
*sob..sob*
cukuplah Ummi sorang merasa
masuk sek . asrama seawal usia 13 tahun
memang adventurous
kene berdikari bagai
cuma,
Ummi rasakan Ummi hilang banyak masa
dengan Tok,Wan dan adik2 Ummi
sangat kehilangan
yang Ummi takkan dapat balik

tapi ini cuma perancangan
mana tahu kalau2 hati Ummi & Ayah boleh berubah
.............................................


4 comments:

  1. wish gud luck to kakak...mesti result cantik punyer...

    ReplyDelete
  2. a'aaahh ada kuar dlm buletin smlm:)
    mesti result kakak cemerlang:)

    ReplyDelete
  3. duduk di bandar tak merasa sangat bahana results tiapkali abis exam..

    tapi kalau duduk di kampung, boleh tahan ler telinga kena tanya dek jiran2 yang keypochi.... huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  4. wahida,
    mekasih..doakan ye

    mieja,
    harap2nya le..neves nih

    sweet,
    kat sini jiran2 x amik kisah sgt..tp kompem sedara-mara sibuk sms/tepon nnti

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages