Tuesday, November 9, 2010

Double happiness

Dalam kekalutan Ummi handle 5 orang anak
Dalam ke 'stress'an Ummi dengan the 2 boys tuh
Dalam keserabutan minda Ummi dengan keadaan Ummi yg nak masuk 4 tahun PJJ nih

Ummi dikejutkan dengan berita gembira semalam
bukan satu tapi DUA
double happiness!!!

Kakak & Abang
both of them hulurkan surat kat Ummi
surat jemputan ke
Majlis Penganugerahan Akademik 2010

syukur Alhamdulillah
Kakak dapat no. 2
Abang dapat no. 3
syukur ya Allah

Ummi memang harapkan Kakak
sebab Kakak gegirl
dan senang patuh pada suruhan Ummi
kalo Ummi cakap 'pegi study, nak exam dah'
terus dia pegi capai buku buat latihan

tapi si Abang yang buatkan Ummi macam x percaya
sangat playful
sangatttt sangatttt playful
sampai ada ketikanya Ummi dalam keadaan frust
sebab duk suruh dia study sebab nak exam
dia boleh buat dek je nonton TV

dan bila Ummi tanya

'nape Abang x nak baca buku'

dia jawab

'Abang bosan la Ummi'

Ummi tanya lagi,

'Abang suka tak pegi sekolah..belajar?'

dia jawab 'tak best...bosan'

masyaAllah..saat dia cakap x best g sekolah tu
Ummi rasakan seolah2 ada seketul batu hempap kepala Ummi
apa dah jadi dengan anak aku ni?
Ummi dah salah didik dia ke?
or
dia jadi gini sebab Ayah xde kat sini?
memang menangis Ummi pada malam tu
mengenangkan nasib anak2 di sini
tanpa Ayah di sisi

Ummi pasrah sangat
sebab Ummi memang takde masa langsung
nak sit down tengok keje diorang
kekadang sampai terlupa nk tanya
if diorang ada homework ke tidak
bila dah ada baby ni
masa Ummi lebih banyak habis untuk baby

bila baby tido,
time tu la Ummi nak memasak
nak cuci baju

tapi kerisauan Ummi dah hilang
despite of him & Adam
yang bermain bersungguh2
sampai x ingat nak balik makan tengahari
weekend b4 exam tuh
langsung tak sentuh buku

Ummi bersyukur
masih ada sinar buat kami
masih ada harapan untuk Ummi
bawa Abang Haiqal back on track
Adam pun dapat no. 7
cuma xdela naik pentas amik hadiah

result sekolah agama pun
both of them dpt no. less than 10 untuk keseluruhan

jadi Ummi akan ke dewan sekolah pada petang hari Khamis ni
dan Ummi sangat2 berharap bukan setakat double happiness
tapi triple happiness
sekiranya
Ummi dapat gud news dari Kakak
pada pagi Khamis nanti
when UPSR result will be announced
AMIN...

8 comments:

  1. Penat lelah kita sehari memang terubat bila anak2 menunjukkan prestasi baik di sekolah kan kak. Tahniah! Yus pun dapat surat untuk hadir Majlis Anugerah Cemerlang 2010..:)

    ReplyDelete
  2. amin amin amin...
    tahniah kak..
    tahniah juga utk kakak dan abang kerana menjadi contoh yg baik untuk adik2..
    ;))

    ReplyDelete
  3. syukurr.. alhamdulillah..

    rasanya2 haiqal tu sama species dgn saya kut.. hihihiii.. saya dulu pun malas belajar, sampai ponteng2 sekolah, kenkunun sakit perut.. nasib baik cikgu tak marah.

    ReplyDelete
  4. yus..

    memang terus terasa sejuk perut mengandungkan diorang..tahniah utk anak yus gak

    ReplyDelete
  5. lin,
    alhamdulillah..moga berterusan hendaknya

    ReplyDelete
  6. wawi,

    yeke..huhu..harap2 haiqal pun besar nanti jadik doctor jugak..Amin

    ReplyDelete
  7. tahniah hez..
    anak lelaki memang mcm tu.. cuma kena beri perhatian lebih jugak kan...

    ReplyDelete
  8. bib,

    mmg berbeza anak lelaki ngan anak ppuan nih...fening paler tau

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages