Tuesday, November 9, 2010

EBM

Nak tunjuk EBM laks

memula nak tunjuk EBM awal aka colostrum yang diperah guna Spectra 3 hospital punya

Ni EBM pertama waktu kat hospital...3rd day after deliver...

kuning...full of colostrum



since kali ni susu cam x berapa meriah
Ummi terpanggil nak try produk Shaklee
yang terdiri daripada
  • vitamin C
  • vitamin B complex
  • vitalea
  • alfalfa
dan alhamdulillah
setelah seminggu mengamalkannya
hasil EBM semakin meningkat

sepanjang 2 bulan 1/2 mengepam nih
jarang sangat nak dapat lebih dari 4oz
kekadang tu 3 oz je per session
tapi alhamdulillah
hari ni dah nampak peningkatan
lihat pic di bawah
moga hasil akan terus masyuk lepas nih

8 comments:

  1. kak inaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, tepek gambar ebm lagik lepas nie taou:)

    penaik semangat saya jugak nie....:):)sukanya tgk susu akak byk.........

    ReplyDelete
  2. syokkan tgk botol penuh dgn susu. dulu pernah juga la buat ebm, la ni duduk rumah je takde keperluan pun buat ebm

    ReplyDelete
  3. hez,
    set shaklee tu emmang bagus.. ramai dah yg mendapat hasil.. susu pun lebih pekat..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah
    caiyok caiyok!
    pasni tempek gambor penuh peti ais lak ye..ngeeee

    ReplyDelete
  5. kat mana nak beli product shaklee tu?

    ReplyDelete
  6. mieja,

    dulu dah putus harap dah..ni tgh kayuh pelan2

    nadiah,
    aah..puas rasa hati ^_^

    bib,
    aah..ramai cakap camtuh gak

    rose,
    hihi..ntah bila le nak penuh

    liza,
    beli kat N kat sini : http://anakkuwiraku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Wah! banyaknya susu. Saya tak pernah lagi tgk susu saya sebanyak tu, lebih2 lagi Arif feeding direct dari saya. Dulu-dulu masa perah untuk Alia, dapatnya pun cinonet jer selalu..:D

    ReplyDelete
  8. yus,

    banyak ke tu?bagi akak biasa je tuh compared to org lain yg sekali pam sampai 10oz..huhu...ooo direct feeding je ye?takpe,yg penting baby kenyang

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages