Thursday, November 18, 2010

Update on hubby


  • Tuesday 9 Nov
  • -Hubby was admitted to Pantai Hosp. KL (PHKL) after doing stress test & Ct scan at Twin Towers Med. Centre & Prince Court Med Centre

  • Wednesday 10 Nov night
  • - transferred to ICU at Block D level 1 due to mild chest pain
  • -
  • Thursday 11 Nov
  • - angiogram result showed that 95% of left artey was blocked and angioplasty procedure was impossible to be done due to the large blockage or trombosis
  • Coronary artery bypass surgery was scheduled to be done on Saturday morning
  • -
  • Friday 12 Nov
  • - Cardiac surgeon, cardiologist,anaesthesiologist explained on the procedure to be done on Saturday..what to expect after the surgery etc
  • -
  • Saturday 13 Nov -
  • procedure started as early as 5 am...starting with anaesthetic....surgery procedure started at around 6am++ and ended before 12pm....
  • Jam 12pm, I was called to the ICU unit to visit hubby
  • Time nih...keadaan sangat menyedihkan with all the wires,tubings all around his body
  • dan yang paling menakutkan bila tengok dia bernafas menggunakan Life Support Machine
  • tak dapat gambarkan perasaan pada waktu tu..hanya doa yang mampu diberikan
  • -
  • at 5pm...hubby was conscious dan boleh mula bercakap dengan assigned staff nurse but mata still tertutup x leh buka...life support machine dah ditanggalkan dan dia bernafas guna oxygen mask...tangan n kaki dah leh gerak sikit2
  • -
  • Sunday 14 Nov
  • - hubby dah boleh buka mata walau kelihatan sangat doppy...dah boleh bercakap dengan Ummi...dan bagitau Ummi yang dia rasa sangat sakitttt....
  • oxygen mask dah ditanggalkan dan bernafas guna oxygen tube
  • tangan n kaki dah leh gerak banyak, badan pun dah leh gerak sket
  • Monday 15 Nov - looks brighter
  • physiotherapist paksa bangun n duduk atas kerusi...succeed to do that
  • by noon, transfer to normal ward at D406
  • alhamdulillah..makin sihat










9 comments:

  1. ya allah..saya baca pun mcm terasa sakit sekali...

    semoga hubby kak ina tabah dgn dugaan allah..
    semoga juga cepat sembuh...
    amin amin amin

    ReplyDelete
  2. ya ALLAH kak..takziah..semuga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  3. I baru baca ni hez... seminggu tak jengah blog u rupanya ade berita mcm ni...


    Alhamdulillah, semoga husband u cepat sihat.. & hope u stay strong..

    ReplyDelete
  4. ya Allah kak ina..nadiah baru je tau husband akak masuk hospital. entry sblm ni tak baca pulak. moga tabah hadapi ujian & moga suami akak cepat sembuh sepenuhnya..

    ReplyDelete
  5. lin,

    jantung satu hal...tulang satu hal lg sbb b4 bedah jantung dorang kene potong tulang dada dulu

    Imaan,
    mekasih

    Bib,
    thanks..mmg kene strong..if not..x tau la camne

    Nadiah,
    thanks..insyaAllah

    ReplyDelete
  6. Ya Allah ...kesian betul saya dgn ur hubby, kak...saya hanya mampu doa dari jauh...semoga akak dan family tabah yer...

    ReplyDelete
  7. semoga hubby cepat sembuh... apa puncanya?? nnt citer ek... susah hati gak sbb hubby perokok.. dh jenuh nasihat.. tak mo nk dengar... :(

    ReplyDelete
  8. tak dapat membantu, cuma boleh doakan semoga dia cepat sembuh... dah banyak2 bersabar...

    ReplyDelete
  9. wahida...
    mekasih..tlg doakan ye

    puterihannan,
    puncanya dari previous eating habit n jugak faktor keturunan..better stop smoking sbb mmg boleh buatkan arteri kt jntung trsumbat

    sweet,
    thanks...tlg doakan ye

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages