Friday, July 1, 2011

Alysha's 1st Progress Report

Abang2, kakak dia sumer dah settle amik report card

Last Friday, ada Children's Day kat kindy dia

patutnya, Ummi dah book untuk jumpa teacher & amik progress report ni kol 3pm haritu

boleh pulak Ummi terlupa!!!!


hari Isnin baru teringat bila masuk opis & nampak surat tu atas meja

kelam kabut call teacher dia & buat new appoinment Monday tu

Ummi don't expect much from her

tujuan Ummi masukkan dia ke kindy bukan harapkan dia dah leh tulis A-Z

at her age, barely 4 years old pun lagi

Ummi nak dia mixed around with friends

make friends

sebab dia memang sukaaaa sangat nak berkawan


basically, this is her report after 2 months joining the kindy





see!

sebab tulah Ummi hantar dia ke sini

sebab montessori punya style is different.


from Google ;

Montessori education is characterized by an emphasis on independence, freedom within limits, and respect for a child’s natural psychological development


comment teacher dia:


-Alysha is a very fast learner compared to her classmates.......sekali ajar terus dia ingat

-can understand easy instructions

-can mixed around with friends well

-behaved very2 well


bila bagitau teacher dia(yang baru sebulan join tadika tu) yang Alysha baru je masuk kindy ni 2 bulan lepas, lagilah dia impress sebab ramai yang lain masih dalam peringkat 'Introduction'.


lalala...berbunga2 hati Ummi bila dengar komen teacher dia.........tak sia2 Ummi masukkan dia ke kindy ni selepas cubaan kali pertama ke tadika lagi satu awal tahun dulu GAGAL! I know, this is like nothing compared to budak sebaya dia yang dah pandai menulis A-Z, kenal huruf A-Z, boleh baca sikit2 etc............whatever it is, I'm proud of you my little angel....


cuma teacher dia bagitau suruh Ummi banyakkan communicate dengan Alysha in English kat rumah sebab kat kindy tuh mmg. 100% English medium...huhu....sebab tu ramaiiii anak expat. yang keje kat U*P dihantar ke situ.........so kawan2 Alysha ada macam2 bangsa dari pelbagai negara.......oh ye, ini adalah Islamic kindy.......so, Alysha juga ada amali solat :)

inilah gambar tuan punya badan yang sekarang ni tak suka diambil gambarnya....huhu







6 comments:

  1. Salam Ina.arini k.atie masak sambal tumis ikan bilis + terung pipit!.Alhamdllh,hadiah dah sampai yer....semoga ina happy menerimanya yer...

    ReplyDelete
  2. kak atie,

    wah...dh lama Ina x mkn sambal ngan terung pipit tu....nyam nyam

    ReplyDelete
  3. oooooooooooo ... alisya pakai liptik ekkk??? hihihi.

    nieza pulak kena carik montessosri utk zulaikha tahun depan tapi kat area KL .. menangis la nak bayo montessori ... uwaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. nieja


    terer la bulih perasan dia pakai lipgloss ummi dia,,,sbb tu senyum gitu hihi

    montessori x sama ke fees dia?

    ReplyDelete
  5. kak ina

    suka konsep montessori nie:) bijakknya alysha....:)

    ReplyDelete
  6. Mieja,

    suka ye?emm...konsep dia ke arah practical life & melatih bdk2 berdikari kan?

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages