Friday, July 15, 2011

Jerebu teruk melanda negeri Perak

Indeks pencemaran tertinggi di Jalan Tasek Ipoh mengikut laporan suratkhabar semalam....hemmm........patutlah sejak seminggu dua nih rasa2 macam mendung, tapi bahang terik terasa especially waktu malam....fuhhh...berfeluh2 kalo x pakai aircond.......and ada satu malam tuh, resah sebab panas padahal aircond dah berada pada suhu 22degree celcius(normal days around 26-27 jek)....


rupa2nya, semua nih sebab cuaca jerebu akibat pembakaran terbuka di Sumatera (again?)........patutla lately ni, Ummi kerap sangat kene semput tengah2 malam.......bangun mengagau press inhaler......sedut sedut sedut......lega....baru boleh tido.....


pagi nih ada potluck breakfast ngan opismet2 sekalian......Ummi masak sotong goreng kunyit.....terlupa nak snap pic tadi,tunggu if opismet send piccas makanan nanti bolehla share kat blog nih


anyway, on the way ke opis tadi sempat snap few piccas jerebu pagi nih.....jom tengok




see....keadaan macam mendung jek...padahal jerebu






simpang masuk ke opis
keadaan matahari diseliputi jerebu pada jam 8.10am







10 comments:

  1. kak ina, sini rasanya dah clear ... 3hari ujan subuh2 .... alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. yer betui.. ingat kan mendung.. tungu2 tak ujan.. rupanya jerebu..

    dah betulkan ur header.. ;)

    ReplyDelete
  3. kak ina pun ada asma gak ke?
    saya pun asma..keturunan dari nenek belah mak..mak ayah xde asma..patut la anak2 akak pun kena asma..saya risau gak ni kot2 nnti zharief pun kena asma gak..huhuhu

    ReplyDelete
  4. alahai sini pon jerebu gak. teruk gak awal2 tu tapi sebabkan ujan je pepagi arini lak sepanjang hari ujan. mmg tak nampak matahari la. mcm musim tengkujuh kat kelantan lak.

    cian kak ina, letak la minyak panas ke bam ke kat dada. semoga kak ina makin sihat. amin. :)

    ReplyDelete
  5. iyela kak. ari tu balik kpg (sitiawan) pun gelap aje. ingatkan nk hujan tapi tak hujan hujan sampai petang. hmmh.

    ReplyDelete
  6. Nieja,

    KL x teruk sgt kan...tapi now kat Perak pun dah clear...syukur

    ReplyDelete
  7. Bib,

    ye kan..cam mendung jek...tenkiu ye for the header..muahhhs

    ReplyDelete
  8. Ummi Nazhan,

    akak wktu kecik xde asma, waktu preggy anak sulung dulu mula kene...mak akak mmg ada asma, MIL pun ada asma...sbb tu anak2 pun xlari dari kene asma

    ReplyDelete
  9. Sima,

    alhamdulillah dah ilang jereby, asma akak pun dah ilang gak :)

    ReplyDelete
  10. My Aqeelah,

    setiawan pun teruk gak sbb dgrnya area manjung pun bacaan index pencemaran tinggi aritu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages