Thursday, July 21, 2011

Travel dengan si kecik

Last weekend kami balik ke KL

cerita detailsnya dalam next entry insyaAllah

kat sini cuma nak mengisahkan suka duka travel dengan anak kecik

yang bernama FIRAS ZAHIN

sangat le tak reti duk diam budak kecik sorang nih

sangat2 berbeza dengan kakyang ALYSHA IMAN waktu kecil dulu

sangat behaved....maklumlah kan, gegurl

kalo dah namanya boboy, kenelah macho gitu huhu

tapi Ummi yang extraordinary penat dibuatnya tawww


nak kasi dia diam, ada beberapa tips:


-kasi dia main mainan sampai dia bosan

-kasi dia makan (roti ke, biskut ke etc)

-buat aktiviti bersama yang mampu dibuat dalam kereta yang bergerak

contohnya: nyanyi tepuk amai2 sambil tepuk2 tangan @ kaki dia, nyanyi cuk cuk emping...pastu geletek dia..kompem tergelak2

-kadang2 tuh semua dah dibuat tapi dia nak melasak jugak.....siap cuba melorotkan badan nak turun bawah.......so biarlah dia duduk kat tempat kaki tuh sambil kelebet henbeg Ummi (tapi kene make sure alas kaki tu bersih sokmo la)


jom layan gambar budak kecik nih dalam kereta

tepuk2 cermin

mulut penuh roti Gardenia Butterscotch peberet Firas(dan Ummi juga hihi)



tak reti duk diam haihhhh

sengihhhh


lentuk manjer




apa lagi yang dia nak buat tuh


kakyang Alysha yang always behaved ....good girl!!!



Ummi main2 telinga dia kasi dia ngantuk....baru Ummi leh relaxxxxx

*biasanya Ayah jarang komen tapi melihatkan si Firas nih, Ayah pun cakap 'boleh tahan lasak si Firas nih....'




6 comments:

  1. gigi dia dah banyakkkkk...

    ReplyDelete
  2. hehe.kak..anak sy pulak yg girl tak reti duk diam..beza dgn abg dia...baik je dlm kete..

    ReplyDelete
  3. Sz,

    baru 3 btg...kat bwh dlm proses nak naik lagi 2 btg...dah pecah2 gusinya

    ReplyDelete
  4. shima,

    owh,..terbalik pulak ye...hihi :)

    ReplyDelete
  5. huuuhu Kak Ina.. dapat bayang cemana tuh...saya amat memahami.... Tu yang kalau nak balik kg (Pahang) dr Manjung, bercinta memikirkan nak melayan karenah dua tarunaku dalam kereta...

    ReplyDelete
  6. proud mama,

    tula pasal....penat wooo nak endure 3-4 jam perjalanan ....

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages