Thursday, July 7, 2011

Walk...baby walk!

Semalam, buat pertama kalinya dalam sejarah (cewah!)

pada usia 10 bulan 13 hari

Firas telah melangkah 3 tapak dengan sendirinya datang pada Ummi

memang tak disangka...sekelip mata je


tapi sekali tu jelah semalam

lepas tu meniti ke sana sini yang lebih

at least it showed that Firas dah punya keberanian untuk lepaskan tangan dan menapak dengan sendirinya :)

ingatkan dia nak ikut jejak langkah kakyang Alysha yang mula berjalan

at 1 year 2 months jugak since Firas pun mula merangkak agak lambat

berbanding budak2 seusia dia



kalo b4 this, memang Ummi suka bagi dia jalan macam gambar di bawah ni


macam tulah muka eksaited bila Ummi pimpin dia berjalan



now suka kalo Ummi pimpin tangan sebelah camni.......tapi Firas berjalan stable la...takdela macam pic kat atas



ginilah gaya dia semalam...haha


*sumer pic adalah hasil carian En Google*






21 comments:

  1. waaa...go firas..go firas..

    excited nak tunggu Ammar plak jalan..:P

    ReplyDelete
  2. wah! Mesti akak seronok sangat ni kan, sama lah mcm saya dulu bila Arif mula jalan.

    Tapi sekarang ni kak, lagi tak duduk diam dia, habis semua tempat dia selongkar..huhu

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaa firas dah jalan ;)
    gooo firas gooo ;)

    ReplyDelete
  4. go firas go... nak tgk gmbr firas jalan :P hehee

    ReplyDelete
  5. bestnyer dah berani lepas tgn
    shifa pon dah memapah-mapah padahal baru jer pandai merangkak.

    ReplyDelete
  6. MyRule,

    haha...memula jalan mmg kiut..tapi nnti jenuh le mengejar dorang bila dah expert berjalan

    ReplyDelete
  7. yus,

    sedangkan blom pandai berjalan pun dah melasak,nnti dah expert berjalan jenuhle akak huhu

    ReplyDelete
  8. wah..cepatnya Firas dah jalan..Zharief xde tanda2 nak jalan pun..duk meniti jer..tu pun nampak x kuat sgt lg..rasanya lmbt kot dia jalan..

    ReplyDelete
  9. nieja,

    baru 1st attempt...nak tunggu lagi percubaan2 seterusnya :)

    ReplyDelete
  10. rizaros,

    baru sekali dia try...x sempat nak snap pic sbb akak pun terkezut tgk dia jalan

    ReplyDelete
  11. wahh...10bulan pandai dah...go baby go :)

    ReplyDelete
  12. cayalah firas..tak sabar ek nak berjalan ngan kak alysha

    ReplyDelete
  13. mizah,

    baru duk belajar menapak..blom le pandai berjalan betul lagi :)

    ReplyDelete
  14. Ila,

    haha..nnti dh terer berjalan,bolehla main kejar2 ngan kakak dia

    ReplyDelete
  15. Wah, dah nak jalan dah firas...cepatnya ☺☺☺

    ReplyDelete
  16. firas boleh. rajin2 practise ye sayang.
    ;))

    ReplyDelete
  17. cayalah!!!amani pun 10 bulan dah...lebih kurang ye kita bersalin:)

    ReplyDelete
  18. fiza,

    dah mula menapak...xdela selalu...tapi baru mula mencuba :)

    ReplyDelete
  19. lin,

    klu akak kt umah,mmg sll letak dia jauh sikit n suruh dia jalan dtg kat akak :)

    ReplyDelete
  20. yangyuyu...

    aah 10 bulan++....akak bersalin 23 ogos :)

    ReplyDelete
  21. Inilah saat-saat yang ditunggu-tunggu... lepas tu bercakap... dan seterusnya

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages