Wednesday, July 9, 2008

Alysha at 8 mos






Sedar tak sedar,dah 8 bulan anak comel Ummi tuh...kejapnya masa berlalu...sekarang mmg dah tegak bila didudukkan..merangkak blom boleh, kalau Kakak dulu, 7 bulan dah merangkak..biasala,lain anak lain progress nya...


Alysha plg suka berguling ke sana ke mari(part ni,takde sorang pon abang2 kakak dia yg buat) tapi now dah 8 months dia still belum bergerak ke depan... dia lebih selesa berpusing 360 degree or berguling/golek...skrg, kalau letak kt bawah or atas tilam,mesti dia angkat badan ke posisi merangkak pastu duk goyang2 macam nak ke depan tp tak gerak pun...kalau baringkan atas tilam, feveret dia, angkat both legs high up on the air, pastu hempaskan sekuat hati sampai badan dia pon melantun sama dek sprign tilam tu..pastu sengih cam puashati..hehe


Handphone Ummi skrg dah auto jadi harta dia...pantang nampak mesti x senang duduk selagi tak dapat kt tangan dia...dulu klu dpt mesti ngap tros masuk mulut..tp since Ummi tetiba dpt free ringtone theme song iklan susu Dugro tu, Alysha suka yg amat lagu tu..tgh nangis klu Ummi mainkan lagu tu tros diam..skrg klu pegang hp Ummi n Ummi mainkan lagu tu,mesti duk diam je sambil tgn goyang2 hp...camne ye lagu tuh?emm camnila lebih kurang lirik lagu dia:


Sukanya bila dia ceria

Si manja mama ceria

Bila selesa

Selesanya dia ceria


Perut selesa

Dia ceria

Si manja ceria

Mama juga ceria

Mama mama ceria


Mulut mmg bising...suka sgt babble apa2 tah...pastu skrg, klu ngantuk ke, lapar susu ke dah pandai menjerit..kalau Ummi balik keje skrg nih kena sorok2 takleh bagi Alysha nampak dulu,kalau tak,mmg tak jadi keje lain la jawabnya,nak ngempeng jer...




*nak upload pic Alysha x dpt2 harinih,maybe later *




4 comments:

  1. eeeeeeeee...chomel nyer anak dara sorang nie...mata bulat betul..

    ReplyDelete
  2. lin...
    anak dara nih kekadang tgk sepettt je mata dia(cam ayahnya), kekadang bolat laks mata dia(cam ummi nya) hehe

    ReplyDelete
  3. akak...akak...mau juga lagu susu dugro itew...cemane nak minta dari akak ni, nak pasangkan utk iki =)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages