Tuesday, July 22, 2008

New sem...anak-anak tak sihat

Minggu nih rasa hectic yg amat...yela..after 2 mos break, now dah start students lalu-lalang, kuar masuk bilik, itu clash ini clash, nak add la..seribu satu macam...
.
.
Kat umah pulak...my lil' angels pulak la sorang2 tak sihat..mula2 haiqal dah start batuk non-stop...then dah dgr the wheezing sound..apalagi, terus bagi nebulizer kat dia..nasib baikla ayah teringat nak beli nebulizer machine tuh wktu g hong kong dulu..klu tak,berpeluh jugak la Ummi sorang2 kat sini nak angkut anak2 g amik neb kt klinik siang/malam...then,bila sorang dah kena, yg lain pun mulalah terjangkit...
.
.
at last, Alysha pun kena jugak..mula2 dia kena selsema je..tapi hari Ahad malam rasa kepala dia dah panas...letak koolfever and bagi ubat demam..nasib baikla temperature dia takla tinggi sangat...tapi yg kesiannya sbb dia selsema,amost every hour dia bangun merengek sbb x selesa nak bernafas kot..3 malam jugakla Ummi tido2 ayam...harini kepala dah tak taula nak describe macam mana...mmg hiiiighhhh jer....takde mood nak sembang2 dgn orang keliling bilik pon...klu org datang menyinggah ke bilik tanya khabar pon,paksa je la senyum & layan citer...tp dalam hati mmg xde perasaan pon..bukan xnak tapi mmg kepala x boleh nak pikir apa2...bengappppp semacam..mata pon ramai duk tegur dah cengkung...mata je ke cengkung?muka still duk tembam gak ke?kalo muka pon susut kan bagusshhh
.
.
alhamdulillah,balik tengahari tadi Alysha dah x merengek mcm tengahari semalam...harinih, dah lasak main dgn kakak dia...main 'hide & seek'..sampai berpeluh2 dia cari kakak dia bila kakak dia menyorok bawah kerusi..hehe..ni kali ke-2 la Alysha diserang demam & again bersyukur sangat demam dia x sampai sehari pon dah baik...berkat antibodi Ummi yg disalurkan melalui breastmilk la tuh...selsema pon dah kurang sangat...harap2 malam ni Ummi dapat cover balik tido 3 hari lepas yang duk berjaga menjaga ragam Alysha yg x sihat...dahla esok ada kelas...isk

7 comments:

  1. kecian nyer anak2 buah ku di sana tu...tak sihat yea..

    semoga cepat sembuh sepenuhnyer diaorang..amin

    buat UMMI..jaga kesihatan baik2 tau..

    ReplyDelete
  2. mekasih lin..tulah...yg menjaga budak2 sakit nih pulak dah rasa badan kureng sihat..mau taknya..3 malam tido2 ayam je bersengkang mata melayam ragam alysha

    ReplyDelete
  3. New sem.. memang busy. Dengan anak2 tak sihat lagi. Cabaran seorang ibu bekerja..

    ReplyDelete
  4. tulah zurina...
    selalu fikir mcm nak berenti keje je...dulu memula keje bhg ofis tp hectic giler dgn deadline,dgn month end closing..ni dah jd lecturer pon rasa semput jer..klu takat ngajar je ok lg..ini wajib nk kene buat paper la,research la,consultancy la..isk...cam dah tak sanggup dah rasanya..maybe sbb akak sorang2 kat sini kut :(

    ReplyDelete
  5. kesian UmmiIna yer, dah laa sorang2, sumer plak demam tue... dugaan sungguh.. hopefully sumer dah sihat...

    btw, bestnyer ader nebulizer sendiri kat umah! kalu wat neb kat klinik, mau kena rm50 sorang.. teringin laa nak tgk gamba nebulizer tue... ader pic tak? heheh...

    ReplyDelete
  6. mummy hnh..

    mmg dugaan..tp alhamdulillah,masih mampu menghadapi...insyaallah
    nebulizer tu?nak tgk?nnti sy amik pic n masukkan dalam nih

    ReplyDelete
  7. mummy hnh..

    mmg dugaan..tp alhamdulillah,masih mampu menghadapi...insyaallah
    nebulizer tu?nak tgk?nnti sy amik pic n masukkan dalam nih

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages