Thursday, July 24, 2008

Breaastfeeding gadgets



My first beastpump - Avent Isis Manual(single pumping). Bought about one month before arrival of Alysha.
My second breastpump - Spectra 3 Electric (can be converted into double pumping). Bought bila dah konfiden boleh fully bf Alysha and need to increase the BM in a lesser time.




My interest now...hehe..dunno whether I am really going to grab this or not...?
.
.


Sebenarnya nak rembat yg ini-Vertical/Upright freezer ..tapi melihatkan harganya yang more than 1k...isk...tak jadilah..too expensive, baik rembat 2-door fridge terus alang-alang dah seribu lebih harganya...

Tapi since my 1-door fridge kat Perak nih mmg not reliable suhunya dan kapasiti freezernya amat kecik and to add that I definitely need these to store my EBMs...will try to have this Chest freezer by August...insyaallah.. price pon much more less than the Upright freezer...(isk..mmg wendu banget ngan my old bulky fridge kat Semenyih)



14 comments:

  1. Mama Alysha, Salam singgah dari ummi Sufira...bestkan dapat invest good breastpump utk benefits anak2... Hopefully dapat bf baby sampai titisan terakhir..:)

    ReplyDelete
  2. mimi aka ummi Sufira..memang pun...satu kepuasan bila tgk baby membesar dgn susu ibu sendiri...nak tebus balik guilt x fully bf 3 anak sebelum ni :)

    ReplyDelete
  3. seronok nyer tgk menda2 tu..saya cuma ada yg manual tu jea..itu pun jarang pakai..sebab menyusukan Haziq masa dalam pantang..so leh direct bg jea..dan bila da kerja dalam 2 bulan gitu..menyusukan malam jea. alhamdulilah susu banyak ada waktu malam.

    pernah tgk akak nyer BP color hitam..saiz nyer pun besar gak. masa tu akak dalam pantang. masa tu dia pinjam dr kwn dia..but conpem kwn dia beli kat oversea menda tu.

    ReplyDelete
  4. saya pun sama kak ina, nak tebus balik rasa bersalah ngan 2 orang anak yang sekejap je dpt susu ibu. 2-2 bottle feed, tu payah nak ajar breastfeed

    p/s: tak jadilah yer nak beli freezer berlaci tu? kawan saya sebenarnya beli awal tahun hari tu dpt RM 850.. cepat betul naik harga?

    ReplyDelete
  5. lin ...xpe..lin baru anak sorang..leh simpan avent isis tuh utk adik haziq..manatau nanti nani leh tunjuk ajar pam susu wktu keje supaya adik haziq leh full bf cam alysha...silap2 lin beli BP yg mahal ribu riban tuh..hehe..(psst x sabar nk tgk haziq dpt adik gegirl..mesti chomeyyy)

    ReplyDelete
  6. aida..samalah kita ye..tp akak mmg tabik ngan aida..fahri dah setahun lebey pon ebm stok still berkepuk..jeles..jeles...sbb tu nk beli freezer tuh(vertical freezer tuh mahal sgt,cane nak rembat ameda hehe)

    ReplyDelete
  7. amin...beli ribu riban...aduh..insyallah kak..
    mmg belah emak saya..rata2 kurang amat menyusukan baby wlu semua nyer housewife..tapi rhupanyer kazen saya kak ita..dia bf anak lelaki no 3 dia sampai umur 4 tahun kot..lama tu..

    ReplyDelete
  8. wow 4 thn..xpe lin..moga dipermudahkan lepas ni k

    ReplyDelete
  9. walla, mengidam ameda? insyaAllah tak lama lagi saya dapat PISA *tak sabar*. my target now is full bf 6 months. ni baru 2 minggu kat nursery Adam dah buat perangai tanak direct bf, nak botol jugek. risau.. risau...

    ReplyDelete
  10. ummi...

    rembat PISA terus..caiyokk..moga bertambah meriah collection ebm..akak nih ngidam jer ameda,nak rembat ke tidak lom tentu..now nak rembat freezer dulu

    ReplyDelete
  11. saya pon teringin sgt nak beli deep freezer, bg motivated sket rajin pam susu... tapi, tak tau lah berbaloi ker tak yer... hubby pon cam tak approve jer sbb fridge skrg nie masih oleh tampung... kalau ader rezeki dpt baby lagi, baru lah difikirkan kot... time tue, dlm pantang lagi balun pam susu byk2, so that leh pengaruh hubby... hihih... haa, mesti akak selalu rindu fridge yg kat semenyih tue ekk...

    oo, gitu rupe Ameda ekk...

    ReplyDelete
  12. mummy hnh..
    tak rugi beli freezer nih..later klu dah tak guna boleh buat bisnes frozen food hehe...mmg wendu ngan fridge lamaku..klu tak, takyah susah payah carik freezer nih

    ReplyDelete
  13. kak ina...
    ngaper tak transportkan ajer fridge di semenyih itu ke perak???

    rasanya kos tak sampai RM200 ponn

    ReplyDelete
  14. ena

    kalo nak angkut fridge kat semenyih ke sini mesti to and fro,,sbb mesti antarkan fridge sini ke sana..lgpun, encik suamiku seorang yg rajin masak even duk sensorang kat sana :)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages