Tuesday, September 15, 2009

2 final EBM stocks


nampak date tuh??? 2 February 2009

Sedey sangat tiap kali nengok pic ni(which was taken last month cuma x berkesempatan nak update citer)....ini ajelah kenangan Ummi expressing milk for Alysha...the only one...abang² kakak Alysha semuanya takde kenangan ni...disebabkan kejahilan Ummi tentang BF...
bak kata lagu nih(sape tau angkat tangan) :

I wish that I could turn back the clock
Bring the wheels of time to stop
Back to the days when life was so much better
(when I frequently express milk on specified time every day)

Alysha dengan sendirinya reject EBM dalam botol since bulan Feb yang lepas (at her age 1 year 3 mos)...FM pon dia x berapa nak minum...setakat 1oz je sehari...selebihnya dia minum air kosong dan makan nasi...that explains why badan dia kurus jek taknak bambam macam budak² sebaya dia..tapi Ummi puas hati...walau dia kecik, tapi syukur alhamdulillah...sangat jarang kene demam @ selsema @ batuk walau kakak abang dia selalu kene all those silih berganti....syukur...moga berterusan begitu hendaknya...AMIN

4 comments:

  1. salam aidilfitri..UmmiIna
    tu diaa
    tahniah ya..saya tak dapat susukan anak sampai 2 tahun,sedih...
    erm saya MAma_Melur kat susuibu

    ReplyDelete
  2. ummu Masyitah

    salam aidilfitri jua buat Masyitah sekeluarga...
    jgn sedey²...akak nih anak keempat baru la gagahkan diri berjaya..tupun puas timba limu sana sini...selalu gak nak rebah

    ReplyDelete
  3. kak... sekadar cadangan jer....

    akak boley try bg alysha fresh milk @ uht milk... tp kalau nk try, bg yg ada flavour mcm strawbery, grape ker sbb yg plain (putih) saya baca byk blog, anak2 yg bf akan reject...

    atleast ada intake calcium dari susu lagi kan... selain solid food dia..

    ReplyDelete
  4. lia

    fm yg akak bagi mmg pediasure perisa chocolate...dia minum tapi sket jek...fresh milk pon dah try bagi gak...tak banyak mana dia minum pun...akak perasan yang dia suka macam vitagen,yakult tu...tapi still payah nak abiskan sebotol tu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages