Tuesday, September 29, 2009

Citer raya tanpa gambar- Part 1

Khamis- 27 Ramadan

Kami bertolak pulang ke Kedah pada hari Khamis pukul 5 pm...singgah masuk ke pekan Parit Buntar nak cari port buka poser...sib baik nampak KFC...just in time...elok hidang je makanan atas meja, terus azan berbunyi...sampai ke umah MIL kat SP around pukul 9 lebih camtu...elok pas sampai je, hubby ajak kuar g tengok² baju raya...maklumlah, baju raya(tradisional---kurung & melayu) sumer takde lagi...ada pulak bazar raya dekat sebelah HSBC....elok je sampai kat situ, hujan pulak turun mencurah²...dapatle rembat sepasang for me...then pekena bihun sup utara kat warung kat bazar tuh ngan hubby berduaan dan tapau balik untuk diorg kat rumah maktok....redah hujan ke tempat parking kat SP Plaza...adehhh...Ummi & Ayah main hujan cam citer Hindustan lak...

Jumaat - 28 Ramadan

Pagi dah kuar gi pasar cari bahan mentah untuk dimasak buat berbuka...pukul 12 tengahari dah ketung-ketang kat dapur...sib baik makcik Za datang menolong...letihnya ya Rabbi...dahle penat travel semalam lom hilang...petang tu kuar ngan hubby gi cari baju raya lagik...hubby dapat rembat baju anak bujang dua orang tuh kaler biru...yg lelain takde....grrrrr....hubby la kekununnya nak cari baju raya last minute kat SP lagik...(next year awal² dah kene tempah le camnih)...tapi, sempat borong bunga api sikit...hikhik..kasi ada feel raya...

Sabtu - 29 Ramadan

Kuar cari baju raya lagik...dapat baju kurung Alysha je kaler purple.si Kakak dah moncong² merajuk sebab baju dia je tak dapat² lagik...adeh...awal petang tu, kuar berdua ngan Kakak je...gi Legenda Heights (proposed by Ibu) nak carik baju kurung Kakak & my tudung...walla...ramainya orang..dan banyakkkknya choice baju+tudungggg...rasa nak pitam nengok tudung bebanyak gitu...dan paling bestnya, dapat baju kurung Kakak yg berkenan di mata Ummi dan mata dia jugak...kaler maroon...phew...at the same time, Ummi lak berkenan sepasang baju kurung Pahang kaler biru...rembat bersama tudung biru kekelabuan...haha...puas hati den...

-bersambung-

2 comments:

  1. kak inaaaa....kita nak gi UTP...tunggi en fadil gi tau jek tarikh yg sesuai....nak audit PhD IT

    ReplyDelete
  2. ye ke nuds??
    yeyyyy.....
    mehle sini...leh jmp²...tapi anis xde la ye

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages