Tuesday, September 15, 2009

Resipi Cornflake Chocolate

Khas buat Del dan Lin....resepi ni sangatttttt mudah...macam A-B-C jek...

Bahan²:

1 kotak kecil cornflake
1 bar coklat masakan
2 sudu besar butter/margarine
paper cups

Cara membuat:

-Hancurkan sikit cornflake supaya tak kasar sangat
-Cairkan coklat beserta butter menggunakan kaedah double boiling
-Bila coklat+butter dah cair, tuangkan ke atas cornflake tadi
-Segera gaulkan adunan sampai rata
-Ambil sesudu adunan dan masukkan dalam paper cup
-Ulang sampai habis adunan
-Biar sejuk dan mengeras sendiri


Taraaaaaaaaa...siap untuk dimakan...senang banget kan????????

**once dah gaul dengan coklat,kene cepat² masukkan dalam paper cup,sebab takut kalo coklat dah sejuk nnti adunan tuh mengeras dan susah nak dicedok
**boleh juga improve the recipe by adding chopped almond/walnut/peanuts etc yg disangai dulu

No comments:

Post a Comment

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages