Thursday, September 17, 2009

Menu iftar semalam

Selama dah 26 hari berpuasa, tiap kali berbuka memang tak lari dari makan nasi...sama ada nasi ayam, nasi beriani, nasi lemak, nasi putih,nasi kerabu, nasi ulam etc....so, semalam dari kat ofis lagi Ummi dah terpikir² nak buat hotdog untuk berbuka sebab Ayah ada belikan roti hotdog keluaran Bumiputera kat sini...balik umah je dah nampak keta Ayah...yeyyy..Ayah dah balik....masuk dapur tengok Ayah tengah masak bubur oat (his favorite)...Ummi siap² kan bahan nak buat hotdog....sementara tu, si Kakak lak rajin membancuh dan menggoreng Cucur Ikan Bilis Adabi...rajin anak dara Ummi sorang nih...sejak bulan poser nih memang rajin dia ke dapur...takyah disuruh²...


bahan² melimpah banyak dari roti
tomato kakak yang hiriskan

sampai takleh tutup rotinya...hotdog+telur+cheese

cucur ikan bilis kakak

budak manja dengan Ayah...kalo ada Ayah, Ummi dah tak laku la huhu

14 comments:

  1. sedap gak hotdog buat camtu.. kat rumah ni kalo buat camtu.. alamatnya hotdog jer yg hilang.. yg lelain still intact..

    i dah poslajukan hadiah you.. tp lepas dah bayor, kerani tu ckp.. tronoh xde pusat poslaju.. so hrp pd posmen jer.. so mungkin jumaat baru sampai.. u balik kg pg ke ptg..
    kalo tak sampai gak pg jumaat tu, u g check lah kat pos office tronoh yer.. ni ref no EN 232611914 MY

    ReplyDelete
  2. Nyum..nyum..nyummm...meriahnya hot dog tu :)

    ReplyDelete
  3. Bib

    oh ye ke?petang ni dah nak balik kedah..takpela..sampai lps raya le jwbnya...thanx anyway

    ReplyDelete
  4. fiza

    kene kasi meriah supaya bdk² nih makan sayur sekali

    ReplyDelete
  5. oh yer ke..
    aci cuba try check kat post office ptg ni.. mana ler tau dah ade tp psomen yg tak deliver lagi...

    ReplyDelete
  6. mmg budak2 nie bila nampak ayah dia tak laku tapi bila nak susu cari mak juga.. yeayyy..

    Kina.. sedap nampak hot dog tu.. bulan puasa nie kekdag tak tahu nak masak apa.. hari2 makan nasi bosan juga..

    ReplyDelete
  7. nad,

    aah..alysha pon gitu,x heran kat ummi dia dah

    tula...jemu dah makan nasi hari², jadi omputeh japs,mkn hotdog

    ReplyDelete
  8. ediyan
    tulah untung kalo masak sendiri kan?leh letak sesuka hati kita sebanyak mana..hihik

    ReplyDelete
  9. bib

    dah sampai..ku baru cek..yeyyyy...beraya ngan tudung baru...muahsss to Bib n sponsors

    ReplyDelete
  10. hez..
    tudung tu untk anak dara comel tu...

    ReplyDelete
  11. ohh ya ya..
    ibu & anak dpt tudung... hehehe.. nanti tampal foto dgn tudung baru yer... ibu & anak sekali...

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages