Tuesday, May 11, 2010

Alysha's fav. programs now

Kalo dulu, dah jadi rutin Ummi....
tiap kali nak pegi keje
WAJIB bawak Alysha pusing dlm keta seround dulu
pastu dah pandai request nak gi beli kuih or beli ns lemak
dekat setahun gakla dengan rutin nih
.
secara x sengaja
ntah camne ada sekali tuh
Alysha duk merengek meragam pepagi
time Ummi tgh siap2 nak g keje
so...Ummi saje jelah on kan tv
kt dalam bilik tuh
kul 7.30am
kat NTV7
kuar lak rancangan 'hi5' nih
terus dia diam
ngadap tv x bergerak2
elok je habis citer 'hi5'
disambung pulak dgn. citer
'Yo Gabba Gabba'
pun dia melekat jugak
.
so sekarang nih
tepat jam 7.30am je
Ummi kene onkan tv
kalo tak,
dia yg akan remind
"Ummi...nak tengok hi5"
then bila citer tu dah mula
& kuar intro song hi5 tuh
dia pun akan cakap
"Ummi...dah tat(start)"
dia akan duduk/baring atas katil
x pedulik kat Ummi dah
Ummi soh salam b4 Ummi nak g keje pun
tak dilayan
.
Ummi dah follow both citer tuh
Alhamdulillah..mmg sesuai untuk dia
educational musical program type
sbb tuh dia leh melekat
dan menarik untuk budak2 seusia dia






8 comments:

  1. Miya suka yo gabba gabba time umur setahun dulu..bukan main la joget cam monster tu.

    ReplyDelete
  2. mama miya,

    iye ke?akak lambat discover pasal citer2 tuh...huhu...memang suka budak2 joget tgk citer tu kan

    ReplyDelete
  3. ayna pon suka yo gabba gabba ni.. senang ummie dia nak wat keja, kalo program ni tgh on air.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Ira,

    yeke?ramai bebudak suka citer nih ye...^_^

    ReplyDelete
  5. saya suka SID THE SCIENCE KID!! eh tak pasal2 saya plak yg suka ekekeke

    ReplyDelete
  6. x pasti haziq pernah tgk citer ni atau tidakkk..
    nanti leh suh dia tgk nie...

    ReplyDelete
  7. ena,

    tuh channel astro kuts...akak mu nih takdek astro...

    kekekek...ena yg suker ye...takpe2..akak pun suka gak jimmy neutron..huhu

    ReplyDelete
  8. lin,

    maybe gegirl je kuts suka citer nih sbb byk nyanyi2...tapi akak suka sbb dia berbentuk education gitu...leh la intro kat haziq

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages