Thursday, May 13, 2010

Durian dah mariiii....

pic from here dougfurtek.com


pic from here apanyangku.wordpress.com



Semalam Ayah singgah ke rumah sini...on the way balik dari outstn Penang-KL...
Ummi sampai je kat rumah, Ayah terus ajak ke Psr Malam...
Ummi pon ok je...Kakak, Abang & Alysha pon ikut sekali...
Sampai kat gerai bihun sup, Ayah as usual request nak duduk makan kat situ...
Ummi cakap ngan Ayah nak ronda-ronda kat depan jap sebab Ummi rasa mcm kenyang jek...elok je jalan sikit, terus nampak longgokan durian nih...muahaha...
'hantu' durian dah jumpa durian...apa tunggu lagik...
dahle nampak isi kuningggg menyelerakan amat...bila tanya pakcik yg jual tuh...
dia cakap durian nih dari Jab. Pertanian tak jauh dari situ...
patutla ulas2 dia memang mengancam...
Ummi beli 3 bijik=RM10
Dah dapat durian, terus pegi semula ke gerai bihun sup tadi...
Ayah pulak yang nampak durian tuh, terus bergegas nak beli lagik sebab cantik ulasnya kata Ayah...then Ayah datang bawak 4 bijik durian lagik + 1 bijik yg besar benar..
3 bjik RM10+ 1 bijik RM10...hah..puas hati...
dah pusing2 beli ikan, sayur etc., kami terus balik
Once sampai kat rumah jek, Ummi dah tak tangghuh lagi,
amik parang kecik & kerjakan durian2 tuh...mmg mabelesssss.....
yang bestnya...durian yg 3 bijik RM10 tuh lagi masyukk ulasnya dari yg sebijik RM10 tu..huhu...dah selesai meratah durian....
Ummi makan
.....................................................................................................
..................................................................................................................
.............................................................
NASI DENGAN DURIAN pulak...
hehehe...jangan terkejut ye!!!!
sama je macam makan pulut durian
ie.
nasi+santan+garam sket+gula sket+isi durian
perghhhhhhhh
makan smp. senak perut kekenyangan
sib baik lah malam tuh hujan selebat-lebatnya
takdela kepanasan kan...
Pagi ni pulak,
Ummi kerajinan masak Kuah Durian
bawak datang opis dengan sebantal roti putih
buat kenduri kat kawan2 opis
hemmmm...
kejap jek licinnnnn se tupperware kuah durian tuh
Sekian citer durian dari Ummi yang dah lama tahan keinginan
nak makan durian sebab haritu baru jek preggie...orang tua2 tak
kasi makan sbb takut panas

8 comments:

  1. alaa.. kak ina boh la gambo doyan tuu.. dgn kuah doyann...

    ReplyDelete
  2. amboiiii... heavennya....!!!

    ReplyDelete
  3. wawi,

    memang akak nkkk sgt tunjuk kualiti doyan tuh..tapi malang sekali...kamera akak dah lama jadik tukun...rosakkkkk..huwaaa..tgh tunggu duit jatuh dari langit..nak beli hak baru

    ReplyDelete
  4. ena,

    mmg heaven...smp satu umah bau doyan jek..hehe

    ReplyDelete
  5. emm..sedapnya bau sampai sini...elok betoi isi durian tu dah macam 'baby sihat tidur' comel pulak nengok.

    ReplyDelete
  6. Helnie..

    huhu...kt Sg Petani pun musim durian kan skrg nih...besttt

    ReplyDelete
  7. wahhh sodap tu nasik derian....my peberet laa kak ina..

    ReplyDelete
  8. mommy anis,

    nuds pon suka yek nasi durian????mmg sedapsss

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages