Friday, May 7, 2010

H1N1 vaccination

pic here


Semua dah aware kan yang H1N1 second wave dah mula mengganas di negara kita
Ummi pun risau jugak sbb. dah tergolong dalam high risk for severe illness from H1N1 - ibu mengandung...memanglah, dari segi hygiene memang dipertingkatkan buat
kami sekeluarga

dah namanya rezeki...tetiba dapat emel yang company Ummi
dapat 30 free vaccines khas untuk staf yang akan outstation
ke oversea dan juga untuk high risk group...
dan based on 1st come 1st serve basis,
Ummi cecepat reply that emel book 1 place for me
so, arinih Ummi dah pegi ke klinik yang dikhaskan
untuk amik jab H1N1 tu...dan kenalah menunggu
sebab dah ada ramai menunggu kat situ
bila sampai turn Ummi,
macam biasalah doc. tny.
kandungan dah berapa minggu,
baby ada masalah ke tak, etc.

then, bila doc. nak suntik je
baru Ummi perasan yg Ummi pakai
maternity blouse yg. takde butang kat depan
jenuh le nurse & doc. tuh
duk susah payah turunkan
baju Ummi dari atas sebab nak jab. kat bahu
sib baik dapat doc. ppuan yg baik & lemah-lembut
fuh...

dah selesai jab
dapat ubat demam
dan doc. mmg. cakap le side effect after jab. tuh
tangan yg kene jab tuh akan rasa lenguh
(sbb. tuh dia jab belah kiri sbb Ummi right-handed person)
dan mungkin akan demam
moga-moga tak demam le hendaknya
yelah, Ummi baru je recover dari demam
tak larat le nak demam pulak

6 comments:

  1. takot nk suntik.. hehehe

    selamat hari ibu..
    semoga kt menjadi ibu y terbaik dunia & akhirat buat ank2 kita..
    amin..

    ReplyDelete
  2. Lyafarina,

    akak nih spesies xla takut sgt nk kene injek cuma takut side efek kalo demam ke hape ke

    tengs for the wish..muah...^_^

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah dpt jab free utk protection...

    ReplyDelete
  4. Lin,

    alhamdulillah..bukan senang nak dapat vaksin nih sbb very limited kat Msia

    ReplyDelete
  5. Ena : kak.. ada side effect ke vaksin ni??

    Kak Ina : wei ena ko tatau google sendiri ke? sumer nak tanya aku??

    Ena : aalaaaa akak buat 1 entry la gitu pasal side effect dia, since akak da amik.. hehehehe

    i lap u la kak ina...

    ReplyDelete
  6. ena...

    wakakaka sendili tanya sendili jawab lor

    nak entry ye?boleh...kalo akak x lupa la ye

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages