Friday, May 21, 2010

Bisik...

pic from here


anak dara kecik Ummi tu kan..sejak 2-3 bulan ni dapat pe'el baru
tetiba je kan
.
.
.
.
.
Alysha : Ummi...sini jap
Ummi pun pegi kat dia
Alysha : Ummi, tunduk jap
ikut jela cakap dia
Alysha : sini la...Alysa nak bisik
Ummi pun dekatkan telinga Ummi kat mulut dia
then dia pun bisik la
ada-ada jela bende dia nak bisikkan
cth.
Alysha : nanti esok Ummi beli sweet banyak² taww
or
Alysha : hamster mana? (tetiba je kan soklan nih)
or
Alysha: Ayah pegi keje

and the list went on..and on..and on...
ada-ada je la yang dia nak bisikkan
kekadang tgh khusyuk tgk TV
tetiba je dpt idea nak bisik...
kelakar jela

8 comments:

  1. Haha..sama macam anak saya Alia kak. Suka berbisik di telinga saya mcm tu juga, kadang tu tak faham apa yg di bisikkan..:D

    ReplyDelete
  2. yus,

    betul tuh...kekadang mmg tak paham apa yg disampaikan...kita iyekan ajelah...baru dia senang hati ^_^

    ReplyDelete
  3. telatah anak kecil....
    mendamaikan jiwa:-)

    ReplyDelete
  4. sirna,
    betul tuh...tgh² letih pun rasa terhibur dgn telatah dia

    ReplyDelete
  5. hehehehe..

    swee jek alysha main bisik pulak.. tak lama lg alysha tukar peel lain pulak tu.. hehe

    ReplyDelete
  6. Ena...

    tulah..mana dia dapat peel tu ntah...pasnih..apa le pulak...esp. bila dah dapat adik tecit nnti

    ReplyDelete
  7. hahahaa... tgk ade mood nak berbisik lah tu...
    anis pun dah kerap gak mcmtu.. bila ibu tanya, kenapa ckp bisik.. dia sengih2 jer cam kerang busuk...

    ReplyDelete
  8. kakyong bib,

    mmg development budak2 sebaya tu cenggitu kut ye...dapat capai bende baru..hehe

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages