Wednesday, May 5, 2010

Down with fever


pic credit here
Lepas 2 round anak² demam
Turn Ummi pulak yg kene
Semalam Ummi MC sebab demam selsema
Hari Isnin tengahari lagi Ummi dah rasa semacam
pening kepala rasa berpusing²
balik dari keje terus g klinik
memang temperature dah naik
pastu asek bersin je
terus dapat MC untuk hari Selasa
nak melangkah kaki pun rasa tak larat
badan habis sakit²
Semalam memang tak larat sangat
nak bangun dari katil pun hazab
sebab pening bergoyang
sudahnya asek melepek atas katil je
sambil layan tv
si Alysha bila Ummi ada kat umah
memang tak berenggang
rehat gitu-gitu ajelah
sebab asek melayan budak sorang tuh
Ummi baca Pa&Ma lama²
dia pun sibuk
asek tanya itu apa, ini apa
Ummi terpaksa layan gak
walau mata asek nak terkatup
sampai satu masa
Ummi dah rasa tak larat sangat
Ummi bagitau Alysha
'Ummi tak larat le dik, Ummi nak tido...boleh tak dik?'
dia jawab 'bolehhh'
then dia pun tutup buku & baring atas lengan Ummi
sedar² rupanya both of us tertido sama²
Alhamdulillah, petang tu fever Ummi memang dah down
selsema je masih berterusan
yang tak syioknya
si Alysha pulak asek 'achoom²'
mula bersin
adehhh...
berjangkit pulak dia
yelah kan...dah melekat ngan Ummi
tak berenggang seharian
cecepat Ummi bagi dia scott's emulsion
moga cepat sembuh dik ye...

6 comments:

  1. ke care kak ina,..jgn lupa makan ubat and rest a lot..

    ReplyDelete
  2. take care..awatla hilang T dgn A tu.......hihih

    ReplyDelete
  3. Dayah,

    haikk?keyboard prob kuts

    ReplyDelete
  4. hez..
    semoga dah sihat.. sakit tu menghapuskan dosa2 kecil.. ;)

    ReplyDelete
  5. Bib,

    alhamdulillah dah sihat..cumanya ralat sikit sbb bila demam, anak2 terabai la sbb ayahnya xde kt sini kan

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages