Wednesday, June 23, 2010

Coti kami - Part III

Coti ke Penang nih unplanned sebenarnya..sebab asalnya Ayah ke Penang sebab keje...Ummi lak menempel nak ikut sekali since coti sekolah lom abis & coti Ummi masih ada..huhu...nak coti yang sebenarnya...rehat²kan minda & badan kekununnnn

Kami duk kat Vistana Hotel sbb. Ayah ada keje kat situ...not badlah hotel tu...yang bestnya turun jek lif bawah terus sampai ke swimming pool..haha...budak² le yg suka...Ummi dah memboyot ni malas le nak masuk pool...karang jadik cam dugong pulak..kuikuikui...

Malam tuh Ayah nak bawak kami dinner kat tempat yang dia selalu makan...sedap katanya...sebelum tu ronda² tepi laut kat Gurney...Batu Feringghi..then, singgah solat Maghrib kat masjid ape tah kat area situ...cantekkk sbb. nampak as if masjid tu terapung atas air...then pusing sana sini...perut Ummi dah lapar...tak sabar dah nak makan..bebudak request nak makan fast food tapi Ayah cakap fast food kat mana² pun ada...Ayah nak bawak kami g kedai mamak yg fofular la kat Penang tuh...Restoran Kari Kapitan...nasi beriani dia sedap kata Ayah...at last, sampai la ke situ....dari luar cam restoran mamak biasajela..orang memang ramai...Ayah & Haiqal order chicken briyani set, Ummi gatal tangan amik Briyani+kari kambing+ayam goreng...hemm...takdela sedap mana pun...sedap lagik beriani kat kafe tmpt. keje Ummi nih...lagi perghhhh....tapi Chicken Briyani set Ayah sedappp sebab ayam tu digrill...so, rasa dia lain dari yang lain...Adam amik roti telur+ayam tandoori, bibik pun amik briyani cam Ummi...Kakak makan roti canai jek (majuk sbb. x dpt fastfood)...Alysha kongsi briyani Ummi

Dah kenyang sumer balik hotel & lepak² jap b4 tido...dah sumer tertido, tinggal Ummi & Kakak je yang masih berjaga...onkan lappy Ayah & layan tenet japs...sedar² dah kol 12 tgh malam..Ummi tetiba rasa lain macam jek..sbb. lappy tu atas dressing table mengadap cermin...Ummi cakap ngan Kakak yg. Ummi nak tido dulu...so, offkan lappy and prepare utk tido...b4 tido, Ummi selowkan volume aircond dari high speed to low speed sebab taknak sejuk sangat...dan zzzzzzzzzzzz.....Ummi terjaga jam 4.15am...Ayah pun terjaga & baru kuar dari toilet...Ummi terjaga sebab Ummi berpeluh² kepanasan....Ummi pegi ke controller aircond kat dinding & naikkan speed to ke 'high'...sambil mengomel kat Ayah yang Ummi kepanasan...Ummi dengar tak dengar Ayah cakap as if Ayah offkan aircond tadi..pastu baru onkan balik...ooo patutla panas kata Ummi...so, sambung zzzzzzzzz balik

Esok paginya, Ummi tanya le Ayah apesal offkan aircond tuh... Ayah cam tercengang japs 'bila pulak abang offkan aircond?' kata Ayah 'abang bangun tu sebab berpeluh panas & tengok kat controller tu aircond tu OFF, sebab tu abang onkan balik' kata Ayah lagik Ummi terkedu jap!!! 'abih, sapa yg offkan aircond tu bang?sebelum tido tu, Ina selowkan je aircond tu...tak sentuh pun bahagian on-off button tu' kata Ummi
bila tny anak² & bibik, takde sape pun yang bangun to switch off d aircond
terus meremang bulu roma Ummi
jeng-jeng...dah Misteri Nusantara pulakkk

lepas dah check out baru Ayah cakap yg opismet dia bgtau hotel tu memang byk citer seramnya
huwaaa....awat Ayah tak bagitau awal²??? isk... dulu pun Ummi penah overnite kat hotel tu
dgn member opis lama 6 orang...kami ada workshop kat USM...sepanjang malam Ummi xleh tido
walau tido sekatil berdua ngan opismet...sib baik le takde nampak or dengar pape...cuma mata cam takleh nak tido...tu jelah...

Lepas checkout, g bekfes kat tempat bekfes kami yg biasa ie. Restoran Kayu Nasi Kandar..tapi servis kali ni very very bad...nak panggil order pun dia buat nampak x nampak jek...nak panggil lap meja yang berlengas pun buat keje cam x ikhlas...dah order makanan lak lambat sampai...Ayah order Milo O (sbb Ayah dah ada simptom kene diabetes)...dibaginya Milo biasa...Ayah dah hangin le jugak...terus bangun g kat waiter mamak tu bgtau Milo dia ada gula...bila Ayah dah tekankan suara sikit, barulah kelam kabut nak tukar dengan pantasss...haishhh...

Lepas bfes, Ayah tanya Ummi nak naik jambatan @ feri...Ummi tanya budak²...kompem le dorang nak naik feri...best dah lama x naik feri...tingat zaman Ummi sekolah menengah kat Balik Pulau dulu..kalo nak balik SP, kenelah naik feri beramai²....bestnyaaaa...then, kami plan nak singgah R&R Bukit Gantang sebab ada Pesta Makan Durian...bila sampai ke sana...khemah sumer dah terpacak...kerusi meja dah tersusun...bau doyan dah harum semerbak..tapi mana pestanya??? rupa²nya kol 3 petang baru mula perasmian...takde rezeki lagi le nampaknya...huhu...

4 comments:

  1. eee...horror lah pulak..hotel tu kak...ngeri tu...

    masa pregnant 7 bulan rasanyer hari tu saya makan nasi kandar di kedai nasi kandar menghala ke Batu Feringgi..sedap dan murah...lupa namanya aper...

    ReplyDelete
  2. lin,

    tula pasal...sib baik stay 1 malam jek

    oo area bt feringghi ye..?nyamnyam

    ReplyDelete
  3. lamanya tak ke penang.. hrp2 ade la rezeki bawa anak2 naik feri.. mesti jakun ...

    ReplyDelete
  4. bib,

    bdk2 mmg suka naik feri..kami duk kat depan feri..tgk air..sambil kira brp byk obor2 + kaler obor2...besttt

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages