Wednesday, April 20, 2011

Entry tertangguh...percutian ke Pangkor last 2 weeks

AMARAN::::::ENTRY INI PENUH DENGAN GAMBAR




As mentioned before, Ayah yang tetiba datang idea nak pegi Pangkor nih


Ummi ni 'Saya yang menurut perintah'


ecececeh...time jalan jek terus menurut perintah ek?




Ayah suruh try Coral Bay Resort pulak kali ni


dulu dah try Anjungan beach & Spa Resort


so amik 2 room-apartment


situated kat Pasir Bogak


(dulu kat Teluk Nipah)


kat area sini tak happening cam kat Teluk Nipah nun


cuma bestnya kat sini tak crowded


pantai pun dekat amat


dan lagi bersih




pastu di sekeliling Coral Bay tuh


terletak banyak hotel/motel lain


so memang port penginapan la kat situ




apartment dia bolehla...so-so jelah


setakat nak tido 1 malam je kan


tapi rasanya Glory Beach Resort PD


lagi besar, worthy n murah


tapi pool kat sini memang best sebab besarrrrr


wading pool untuk budak2 pun best...siap ada slide masuk dalam pool lagik


memula sampai tuh, Ummi x plan nak mandi pun


tapi si Kakak Syafiqah asek duk ajak Ummi


jomla Ummi..Kakak boleh jaga adik(Firas)


Ayah pun ajak n siap tambah 'pool lengang xde orang'


hoho ini sudah bagusss




siap2 turun g pool mmg lom ada orang


apa lagi..rendam Firas dulu kat wading pool


pastu Ummi pun berendam sama ler


jelesss nengok Abang dah pandai swim


jap kuak dada,jap kuak lentang


eheh


bukannya ada instructor pun


Ayah je yang ajar


Ayah pun dari x reti swimming dah reti swimming sekarang


Ummi je x reti huhu




jom lyn gambar:::::>
















Abang encem...rajin nolong Ummi...sampai 2 beg sekaligus digalas









si manjer Alysha wif Ayah


budak kecik nih hepi dapat berjalan





Abangcik & Firas Zahin




apa kat tangan tu dik?




owh...ladybird ye




Ayah, Alysha, Kakak & Abang





dah sampai ke Pangkor...on the way nak g cari pink van...




Abang with the bags




dah sampai hotel..tengah tunggu Ayah check-in



Alysha kutip apa tu kat atas meja?




tangan siapakah itew?




Firas dah sedap landing...








both pejam mata




dah ready nak tido ke?






hepi lak dier ye









Abang dah dapat t shirt Pangkor :)












kat sinilah kami stay





taken from the room's balcony...5 of them(Ayah,Kakak,Abang,Abangcik & Alysha) having fun in the pool









pas mandi...dah encem...pakailah minyak YuYee cap Limau--->kata Firas hihi








ni pulak dah siap mandi & bersiap nak balik daaa







Lambat la Ummi bersiap...sayer baca buku dulu la ye...






dah mau pulang (dah tau nak stay 2 hari...leh pulak Ummi x bawak blouse untuk pakai on 2nd day???isk...sib baik kat kedai kat groundfloor hotel tuh ada jual tshirt macam2...xde saiz la pulak..rembat jela t shirt lengan panjang gedebosh besar nih..huhu)






nengok apa tuh Firas sampai terdongak2?






us...Adam ntah ke mana..Kakak amik pic nih









we had our dinner here





Kakak







Abangcik






















in the pink van again



budak masyem






awat muka jadi lagu tu Adam?kelakar laks








dah sampai Jeti Pangkor..semua muka keletihan



tengah tunggu feri ke Lumut



























I just love the sea...though I dunno how to swim *grin*




















suka tengok ombak..amat mendamaikan






















































3 comments:

  1. meowww..
    bilala agaknya dapat g pangkor nih. 2 tahun lepas dah plan baik punya nak pergi tapi tak jadi...

    ReplyDelete
  2. bestnya ..

    sejak kahwin & ade anak2 tak pernah lagi sampai pangkor.. masa bujang dulu selalu jugak..

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages