Sagujantung dari Turki & baby food again
Memula nak tayang kacang hazel
yang dibawa khas dari kg Deridebi Turki
perghh...mmg mantopsss
kruk krak kruk krak
rangup n wangi hasil dimasak atas soba
tak cukup lak rasanya
kuikuikui
dah dapat free nak lelebey plak ye?
mekasih kak Lima
psst...lenkali bawak balik 2 kilo kat Ina ye hihi ;)
next-->
meh tengok apa Ummi intro makanan untuk Firas pulak kali ni
Ummi beli ayam fresh kat pasar malam hari Rabu
amik bahagian isi saje 2 ketul (saiz 1 inci x 2 inci)
memula:
- masak bubur beras perang aka brown rice
- bila dah 1/2 masak, masukkan isi ayam, carrot, cauliflower & raisin
- sebelum tutup api, masukkan sesudu kecil serbuk ikan bilis blend & kacau
- hasilnya, bubur yang wangi dek serbuk ikan bilis tu
- dah sejuk boleh dikisar sampai halus dan masuk dlm peti sejuk untuk bekalan ke nursery keesokan harinya (make sure masuk sekali dalam cooler bag, kat nursery dorang panaskan pakai warmer)
salam ina..sonokkan anak dah mula mkn...walaupon kita bz la sikit nk menyiapkkannya..
ReplyDeleteSonoknya jadi Firas..hehe
ReplyDeletekak atie,
ReplyDeleteaah mmg best prepare mknn kat anak...especially nk tgk reaction dia suka ke tak..hehe
Nad,
ReplyDeletesonoknya jadi baby balik kan?hihi
sebut kag Derbi tu.. terus teringat kak limah.. sedap nya dpt kacang hazel fresh.... ;)
ReplyDeleteamboi sedap kan main bubur firas ni..
bib...aah kak lima la tuuuu
ReplyDeletehehe sedap eh?nak rasa?hehe