Thursday, April 14, 2011

Sagujantung dari Turki & baby food again

Memula nak tayang kacang hazel

yang dibawa khas dari kg Deridebi Turki

perghh...mmg mantopsss

kruk krak kruk krak

rangup n wangi hasil dimasak atas soba

tak cukup lak rasanya

kuikuikui

dah dapat free nak lelebey plak ye?

mekasih kak Lima

psst...lenkali bawak balik 2 kilo kat Ina ye hihi ;)






ni pulak sagujantung dari Turki....lawo....mekasih sekali lagik buat kak Lima cayang...hehe






next-->

meh tengok apa Ummi intro makanan untuk Firas pulak kali ni




bubur tengah dimasak



yeyyy...Firas dah mula makan ayam

Ummi beli ayam fresh kat pasar malam hari Rabu

amik bahagian isi saje 2 ketul (saiz 1 inci x 2 inci)


memula:



  • masak bubur beras perang aka brown rice


  • bila dah 1/2 masak, masukkan isi ayam, carrot, cauliflower & raisin


  • sebelum tutup api, masukkan sesudu kecil serbuk ikan bilis blend & kacau


  • hasilnya, bubur yang wangi dek serbuk ikan bilis tu


  • dah sejuk boleh dikisar sampai halus dan masuk dlm peti sejuk untuk bekalan ke nursery keesokan harinya (make sure masuk sekali dalam cooler bag, kat nursery dorang panaskan pakai warmer)

yummy & healthy...

6 comments:

  1. salam ina..sonokkan anak dah mula mkn...walaupon kita bz la sikit nk menyiapkkannya..

    ReplyDelete
  2. kak atie,

    aah mmg best prepare mknn kat anak...especially nk tgk reaction dia suka ke tak..hehe

    ReplyDelete
  3. Nad,

    sonoknya jadi baby balik kan?hihi

    ReplyDelete
  4. sebut kag Derbi tu.. terus teringat kak limah.. sedap nya dpt kacang hazel fresh.... ;)


    amboi sedap kan main bubur firas ni..

    ReplyDelete
  5. bib...aah kak lima la tuuuu

    hehe sedap eh?nak rasa?hehe

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages