Thursday, April 28, 2011

Our house...insyaAllah







As yesterday's WW, alhamdulillah semuanya dah selesai...loan dah approved, S&P dah sign...tunggu sign loan agreement & bayar balance yang loan tak cover




showhouse jenis Tropika...our house nnti lebey kurang camnila design dalamannya...luaran lain(Ayah minat jenis Tropika nih, Ummi minat jenis Modena)











yg nih menariknya sebab parking kat tepi umah..so depan umah xde serabut dgn keta...tapi, dah sold out lak yang design nih








memang bestla kalo dapat design nih..tpi xde rezeki



laundry area (bukan wet kitchen,wet kitchen kat sebelah)...kat tepi laundry area ni ada utility room aka helper's room...tapi....bahaya wooo...sebab bisa kabur gitu jek since xde pintu...kalo nak selamat,kene tambah pintu kat tepi dinding lobang2 dekat washing machine tu la









ha ni showhouse Modena..tapi showhouse ini untuk umah semi-D..tapi design luarannya adalah lebey kurang sama




Ummi suka kaler & design dier



Ayah ikut pilihan Ummi.. :)


ni kat laundry area dlm Modena semi-D

Alysha bersama tempat kenangan

mau taknya...

waktu hari promosi umah ni few months back

dia leh terkencing atas lantai nih

tak sempat masuk toilet kat tepi tuh

Ummi le pny pasal

lama sgt berborak dengan developer

Alysha duk ngadu 'nak kencing...nak kencing'

soh Kakak bawakkan ke dalam

alih2 dah x sempat sampai toilet la pulak

sib baik kat situ ada mop

(eh...ada lagi mop tu rupanya kat dlm gambar nih)

cecepat Ummi mop tempat kejadian fuhhh





dari depan...suka awning kaca tuh...tapi tak suka lak nengok dinding kaler ijau tu






dah kene menabung dari sekarang

untuk masuk umah ujung thn depan

nak renovate sikit2

nak kene beli tabung ayam besar sketla pasnih


Sekarang ni tengah mencari buyer untuk umah kat Sg Petani

mana mampu nak maintain sampai 3 bijik umah

kalo millionaire tu xpela kan?

anyone interested to buy a house in Ambangan Heights Sg. Petani?

umah jenis Adilia...single storey semi-D corner lot

if interested, pls do not hesitate to leave your comment ya...




30 comments:

  1. cantiknya k ina. congrats ya. very nice. tp saya konfius akak beli yg cekelat ke grey? but both are nice.

    ps - kalau nk kabur, grill tinggi menlangit pun dia kaburrr gakkk.

    ReplyDelete
  2. cun la rumah tu kak ina, banglow ek? bestla laman luas.. puas hati kan.

    ReplyDelete
  3. kat mana umah akak nk bli ni?cantiklah

    ReplyDelete
  4. Cantik umah2 tu. Saya suka umah setingkat and luas camtu..:P

    ReplyDelete
  5. Kak ina, rumah kt mana ni? Design mana akak pilih?

    ReplyDelete
  6. kak ina,

    cantiknya rumah akakkkk..kat mana ni ye..
    kat perak ke??

    akak, ayu ada buat entri mengenai ssc yg akak nak tengok gambar tu..ni link dia ye..

    http://ezurin.blogspot.com/2011/04/ssc-mei-tai.html

    ReplyDelete
  7. cantiklah umi...sejuk jer mata memandang design nyer

    ReplyDelete
  8. fiza,

    alhamdulillah...fenin gak memikir sbb ada lagi satu option semiD double storey berdepan tasik n dekat tesco tgh buat kat sini...tapi panas sbb tanah lombong

    ReplyDelete
  9. ummi tie...

    akak beli umah sebuah cam oren tuh tapi design luar ikut yg grey...dah lama idamkan umah sebuah yg ada laman...akhirnya,tercapai jugak hajat

    ReplyDelete
  10. wawi,

    aah la...umah setingkat jek...laman luas soh akak eksesais hari2 kasik kurussssss kekekek

    ReplyDelete
  11. Ana,

    umah bukan kat KL tapi kat Perak...kt seri iskandar

    ReplyDelete
  12. MyRule...

    dah lama idamkan laman luas so that dapat anak2 main2 kat laman...

    ReplyDelete
  13. aida,

    umah kat sini kt seri iskandar(so,kami akan terus bermastautin kat sini la nampaknya)

    akak pilih design luar kaler grey tuh

    ReplyDelete
  14. ayu,

    kt seri iskandar perak...kat sini mmg byk umah lawo2 n rege not bad...

    ReplyDelete
  15. Ila,

    kene tanam bebanyak pokok le nanti kan...baru sejuk

    ReplyDelete
  16. memang cantik la rumahnya...brp ek harga rumah nie?

    ReplyDelete
  17. wahhhhhhhhhhh jelesnya kak ina, kat sana senang nak dapat umah cantik & berbaloi ..

    nieza dah 2tahun carik umah masih tak dapat lagik .. ditambahkan lagi harga umah kat KL ni dah tahap cekik darah .. bulan2 bayoo pastu makan pasir ... uwaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  18. congrats kak ina,

    cantek rumah....:)
    me pon masih tercari-cari nak beli rumah lain....tp belum ketemu hikhikhikhik

    ReplyDelete
  19. Lynn,

    harga?bolehla untuk rate price kat Perak nih 453k tanah asal

    ReplyDelete
  20. Nieja,

    tula pasal...seriau wehh tgk rege umah kat kl/sgor...later nk jual umah semenyih harap2 dpt gud price la

    ReplyDelete
  21. Mieja

    mekasih dear...ala Miejaaa...sana lagi byk umah cantek2....kasi tangkap satu lagi la dear ;)

    ReplyDelete
  22. kak ina..

    ska la rumah coklat n kelabu tu..i like it! ehhe


    nanti boleh la copy pelan rumah ni dari kak ina ek? cute je yg coklat tu..bila la nk dapat rumah cenggitu satu..huhu

    ReplyDelete
  23. umah jenis Adilia..still available?

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages