Thursday, January 6, 2011

Baru 2nd day..dah meragam

Alysha harini was not in a good mood
rentetan dari menangis time nak balik tadika semalam
arinih pulak
memula menangis takmo mandi
bila dah mandi, bagitau takmo gi skool
Ummi pujuk²
dia cakap 'takuuut'
Ummi tanya le nape takut
dia cakap 'takut orang'
haishh...orang mana pulak

Ummi bawak gak naik keta
once dah sampai tadika
takmo turun pulak dah
Ummi temankan sampai pintu pagar tadika
teacher dah menunggu
terus dan dan dia merengek 'nak Ummi...nak Ummi'
hadoyai.....

lama gak pujuk² tak jalan gak
oklah...Ummi temankan masuk kelas pulak
dah dia duk berpaut kat tangan Ummi
takmo lepas²
walaupun Ummi dah cuba
bagi dia berkawan ngan sorang gegurl lagi
sebaya ngan dia nama Damia

alih² Ummi duk sekali dalam kelas tuh
dekat 1/2 jam duk pujuk
then teacher ajak sumer budak 3-4 yo
kuar kelas main bola dalam bulatan
memula nampak Alysha dah ok
mau respond dgn arahan teacher
Ummi pun lega la sket

bila Ummi pegi kat pagar nak balik je
terus si Alysha 'uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa' nangis
adehhhhh....
2 kali Ummi cuba nak balik bila nampak dia cam dah ok
tapi 2x jugakla dia menangis tersedu-sedan

dah kol 9am
Ummi decide bawak je dia balik umah
esok cuba lagi
otw nak balik
boleh pulak Alysha request nak beli nasi lemak
so singgah jap restoran makan ngan dia
memula dia main² taknak makan
bila Ummi nak tapau je makanan dalam pinggan tuh
tetiba nak makan pulak
adoila anak...takpelah..janji dia nak makan
dan memang dia makan dengan berselera sampai nak habis sepinggan
dah habis makan tetiba cakap 'Alysha nak pegi sekul(school)'
laaaaaaaaaa
takyah la pegi
karang tak sampai sejam Ummi kene datang jemput balik pulak
hemmmm....esok jela ye
terus dia good mood pas makan nasi lemakk tuh

adeh...kene sediakan nasi lemak pepagi esok le jawabnya

main bola dalam bulatan..time ni dah mau respon baik..tapi bila Ummi nak balik terus uwaaaaaaaaaa nangis


sepinggan ni dia sorang je makan tau


beriya² nak makan nasi lemak


Ummi suapkan..kalo tak berterabur kat lantai nanti...nampak tuh, mesti ada SAMBALnya



senang hati dah si Alysha

haipppp

12 comments:

  1. oooo, ngamuk sbb nak makan nasik lemak yer...comel je alisya ni...

    ReplyDelete
  2. dia lapar kot kak...tu yang meragam...dulu2 my son gitu laa...bila dah kenyang semua ok...

    ReplyDelete
  3. cerdiknyaa allysha....:):) nak ummi sama yerk....:):)

    kak ina, sukanya tgk allysha makan nasi lemak byk...pandainya allysha makan....:)

    ReplyDelete
  4. Ahah, mak saya anak nangis tinggal je. Tu kami jadi independent, hehe.

    Adik saya no 3 rasanya dekat 3 bulan nangis dok nurseri. Asal gelap je mcm hujan, nangis sbb dia ingat mak saya tak ambil

    ReplyDelete
  5. wahida..

    itu makanan peberet dia tuuu

    ReplyDelete
  6. mieja

    skrg ni selera dia mmg bagus..badan pun makin bambam..berat dahhh

    ReplyDelete
  7. aida,

    anak2 yg lain akak kering hati sket..tapi ngan alysha ni lain macam sketla..agaknya sbb dia sorang fully BF smp 2 thn..so bonding tu kuattt sgt

    ReplyDelete
  8. kak... kalau ada tips cmner nk bg anak kental, xnanges p taska/ skool boleh kongsi x? saya ni da dekat 8bulan, anak dok nanges g p taska

    ReplyDelete
  9. hahha,
    dia sajer nak menduga ummi nya tu... ;)

    ReplyDelete
  10. lia

    nanti akak usahakan..insyaAllah :)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages