Thursday, September 29, 2011

Nasi Goreng jer...

Sejak takde maid, memang tak menang tangan dibuatnya
banyak masa dihabiskan untuk mengemas,mencuci,sidai,lipat,iron baju, uruskan makan,mandi,cebok budak kecik berdua tu and the list goes on and on and on

makanya, aktiviti memasak sangat2 terhad

ada masanya hanya memasak hanya di hujung minggu

kalau hari bekerja memang asek tapau lauk untuk lunch & dinner
sampai naik muak rasanya
Jadi kalau sesekali berkesempatan memasak di hari biasa
sangat2lah bertuah anak-anak Ummi
dapat rasa air tangan Ummi
walaupun hanya NASI GORENG jer........








Alysha punyer




nasi goreng jer tapi penuh dengan kasih sayang :D










16 comments:

  1. selalu sangat makan luar pun jemu kan...

    ReplyDelete
  2. nasi goreng akak sangat menyelerakan...

    kalau saya buat nasi goreng ada sayur-mayuran hijau mcm tu, confirm anak2 tak nak makan..huhu.

    Susahnya diorang ni nak makan sayur kak, pening saya...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Yong Ina,

    Banyak tu koje? Takde ke nak membantu? Memang makanan tapau ni tak bape sedap dan bukannya cukup kalau ramai. Cer masak gulai yg lebih sikit, simpan dlm freezer, tahan 3-4 ari tu. I mean, gunalah banyak mana nak pakai, lebih boleh simpan, tp dlm freezer supaya tak basi. Cantik nasik goreng tu Yong!

    ReplyDelete
  4. Ila,

    sangat2 betul tetambah area kat tmpt tinggal akak ni tak byk kedai makannya...asek2 pusing yg itu2 aje

    ReplyDelete
  5. yus,

    yang besar2 tu makan sayur cuma tak semua jenis sayurla..Alysha memang dia kutip satu persatu pastu ketepikan..adeilaaaa

    ReplyDelete
  6. waalaikumsalam kak Lima...

    keje banyak kak...tak berkesudahan hari2...anak2 membantu gak tapi pastu diorang gak yg tukang sepah...grrr

    buat frozen lebihan makanan ye?elok gak tu...boleh dipertimbangkan :D

    ReplyDelete
  7. nasi goreng mmg penyelamat keadaan kan? x bosan jugak makan nasi goreng nie

    samalah dgn wina, dh jemu hari² makan luar tapi bile weekend memang akan masak di rumah kalau xde plan nak keluar :-)

    ReplyDelete
  8. suke statement kt last pic..."nasi goreng je tp penuh kasih sayang"..thumb up kak

    ReplyDelete
  9. kurus kak ina:):)

    sedappp kak:):)


    kak saya hari2 masak.....sebab dah tak lalu nk mkn luar yg 'rasanya' sama jerk wpun ord benda yg berbeza....

    ReplyDelete
  10. Vna,

    betul tuh...anak2 pun mmg suka mkn ns goreng...pastu boleh pelbagaikan bahan2 n cara masak ns goreng tu :D

    ReplyDelete
  11. Mieja,

    kurus?tak kurus2 gak....lemak dah tepu kut..haha

    ReplyDelete
  12. sesungguhnya kak. mmg bosan kalau makan luar. sedap punya wlu pun nasi goreng.

    muah to nasi goreng kak ina.
    ;))

    ReplyDelete
  13. nasi goreng la ye sedap kak.. x kisah la kan masak apa pun.. tp kalau masak dgn penuh kasih sayang sure sedap.. air tangan ibu tu yg mahal.. :p

    ReplyDelete
  14. ct rahani,

    harap2nya camtulah...Amin :)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages