Wednesday, September 28, 2011

Anak-anak tak sihat lagi

Alhamdulillah Firas dah sembuh dari muntah2 n cirit-birit n demam

tapi, sekarang dah batuk berkahak pulak

Alysha pun sama batuk berkahak

tetiba tengah malam tadi jam 2am Ummi terasa badan Alysha panasss sangat

so bangunkan dia dan bagi dia makan ubat demam

bangun pagi tadi Ummi suruh Alysha bangun sebab dia nak minum air

sekali, dia batuk2 dan terus termuntah susu yang diminum sebelumnya

badan pun masih panas lagi

so Ummi kasi dia minum ubat demam lagi sekali

sian dia..merengek je


lepas hantar Firas ke nursery

terpaksa angkut Alysha sekali ke ofis sebab klinik belum buka di awal pagi

sementara nak tunggu klinik buka

sementara nak tunggu Ummi habiskan kelas

terpaksa la biar dia stay kat bilik Ummi dulu

pastu ada yang baik hati nak tengokkan dia waktu Ummi ke kelas


harap2 cepatla sembuh demam n batuk budak kecik berdua nih


p/s terbaca si Ika anak Nieja pun baru sembuh dari demam tonsil ye.....sian...





sempat beli coloring n sticker book Doraemon kat kedai Mesra Petronas




smile dulu walau tak sihat












ecececehhhhhhh



hehe...sape la yang ajar pose gitu ek?


bekalan : roti, air 100+ (dia yg request), air cap badak utk hilangkan panas badan, roti krim dan buku dia





10 comments:

  1. ceria jerk alysha walaupun demam.tue pun alysha kena asingkan dgn firas kak, takut berjangkit balik.

    anak2 nieza kasi 100plus isi dalam botol kasi depa minum air tue 2-3hari, takut melarat2 panas .. kat nursery takut ada yg demam ker, dah berjangkit nanti.

    ReplyDelete
  2. bila anak-anak tak sihat,kita yg risau kan..tak senang duduk dibuatnya

    ReplyDelete
  3. semoga semuanya cepat sihat spt biasa.

    ReplyDelete
  4. Nieja,


    ceria sbb suhu dah turun dah time tuh....cuma batuk je tinggal...dan sonok sbb dapat ikut datang opis n ramai benor yg melayan dia

    ReplyDelete
  5. Ila,

    memangpun...bila semua sihat baru rasa tenang

    ReplyDelete
  6. Mama Hanim,

    mekasih bebanyak atas doa

    ReplyDelete
  7. Salam Yong,

    Eh selalu jugak anak2 Yong tak sihat. Akak pun kurang sihat semalam, makan ubat dan madu Turki (utk batuk) Alhamdulillah ari ni bertambah baik. Try bagi diorang minum air suam ada perahan limau, kalau ada madu kampong bagi sebelum tido, InsyaAllah kurang.

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah ada yg membantu di office. seronok dpt officemate gitu.

    semoga akak tabah dan di beri kesihatan dlm menjaga anak2.
    amin

    ReplyDelete
  9. kak yong Lima,

    macam Ina katakan pada sape tah kat atas...anak2 Ina ni mmg sensitif since diroang semua ada asma...jadi bila mula duk nursery dan terdedah ngan budak2 lain yg sakit,diorang sangat3x mudah terjangkit...

    air suam+limau+madu ye?kat Alysha bolehla try...Firas komfem x mau nyer

    ReplyDelete
  10. Lin,

    kat sini semalam dah macam childcare pulak..ada another opismet pun bwk anak jugak sbb yg sama...cumanya dia bernasib baik somi isteri keje company yg sama,so gilir2lah jaga

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages