Wednesday, September 21, 2011

Restoran Nasi Kandar Ayam Kampung Hj Ramli

Ini sebenarnya sambungan dari cerita Padang Besar dalam entry sebelumnya


Lepas ke Pdg Besar, kami(my family, my parent, my sis's family) ke Mata Ayer Perlis menziarahi mak sedara (Mak Seha)yang dah lama kami tak jengah....actually, tiap2 kali raya anak2 dia akan bawa dia turun ke SP, tapi kebetulan tahun ni diorang tak datang ke SP.......dan Ummi pun memang dah lama teringin nak ziarah M.Seha......kebetulan dah tersasar ke Pdg Besar maka teruslah ke rumahnya.......tersesat jugak nak cari rumahnya dek pembangunan dan jalan yang dah berubah.......rumah lama M.Seha dah diambil kerajaan sebab nak besarkan jalan, maka dibina rumah baru di belakang sikit dari tapak rumah lamanya


Memang dia happy sangat bila kami sampai......rezeki Ummi jugak dapat bertemu dengan cousin2 sepermainan waktu kecik2 dulu......masing2 dah punya keluarga sendiri dan anak2 yang comel2.....isk....asek berborak sambil mandikan Firas & Alysha sambil bersihkan diri yang terkena muntah Firas dalam kereta, langsung terlupa nak snap2 gambo.....isk...rugi sungguh......


dari rumah M.Seha, kami berpecah sebab masing2 ada pulak nak singgah sana-sini.......dan rancak berborak dengan Ayah kat dalam kereta.......sedar2 dah sampai ke pintu gerbang UUM!!!!!mak ooi!!!!jauhnya kami tersesat!!!!!!! Bib aka kakyong ....dah lain bebenor uni. kita dulu...hampir Ummi tak cam......rezeki tersesat, dapat pulak anak2 tengok tempat Ummi belajar dulu sambil suntik semangat kat diorang......memula pikir boleh gak nak round2 kat dalam, tapi mengenangkan hari dah nak senja, maka batalkan aje niat tu dan kami terus menuju ke Alor Setar nak cari tempat makan


Ummi & Ayah ni nama je orang Kedah tapi kalo bab Alor Setar ni memang failed.......tak arif sangat....main redah je.....perut dah lapar banget......nampak je restoran ni kami terus cari parking.......ada surau disediakan, Alhamdulillah.........makanan memang sedap2 cuma lauk tak berapa banyak sebab restoran tu baru dibuka lepas cuti raya....pekerja pun masih ramai yang bercuti......Ummi amik telur sotong masak kari(style kering), ayam rempah dan sayur......nasi putih(nasi kandar) kat restoran ni memang berbeza dengan restoran2 nasi kandar yang lain.....entah apa ramuannya hanya dengan memakan nasi itu aje dah rasa enak


bila balik ke umah Tok dan tanya my sis tentang restoran tu, memang oen of the famous restoran kat Alor Setar katanya.....patutla orang beratur punyalah ramai waktu nak amik nasi tuh....lauk2 pun kejap je licin, then diorang refill lagik....tak rugi singgah makan kat situ.....cumanya, esok paginya Ummi cerry berry pulak while anak-anak & Ayah elok je tak kene....rasa2nya penangan kari telur sotong tuh yang Ummi cerry berry sebab Ummi je yang amik lauk tuh....huhu....apa2pun, memang 2 thumbs up and memang recommended pada sesape yang nak cari place to eat kat Alor Setar

tadi waktu google pasal restoran ni, ternampak kat 1 blog pasal JJCm nih....woohooo...dah kene terjah ngan JJCM rupanya..mmg mantops!!! credit to this blog



dari tempat parking

kat sebelah restoran nasi kandar dia, ada Western Food Hj Ramli pula


budak yang nak luruskan urat2 kaki selepas berjam2 duduk kat dalam kereta


bestlah dapat berdiri atas meja tuuuuuu


Adik nak makan semua yang ada kat menu niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Alysha dengan muka keletihan

nampak kat belakang tuh penuh meja dengan orang...dan rata2nya berbaju kurung.melayu...maklumlah baru raya ke 3@4 tah


Kakak dah amikkan baby chair tapi budak tecit tu mana reti nak duduk dalam baby chair...dia tau nak melasakkkk aje....sudahnya bergilir ngan Ayah pegang dia



11 comments:

  1. kak inaaaaaaaaaaaaa.......comelnya firas...dah jalan yer......kejap jerk dah besar...kakak pon dah makin anak dara.....

    ReplyDelete
  2. Mieja....

    aah dah jalan ke sana sini..si Kakak mmg dah besarrrrr....saiz kasut dah sama saiz akak daaaaaa

    ReplyDelete
  3. mmg jalan sakan akak yea. mesti syiok punya.
    ;)

    ReplyDelete
  4. seronoknya si kecik tu dapat berdiri atas meja :)

    p/s: novel tu masih belum dihantar ke kedai-kedai rasanya sebab baru aje siap dicetak. later insyallah akan ada di mph, kedai2 buku area jalan TAR, econsave lembah kelang. dn boleh beli online or via maksu juge :)

    ReplyDelete
  5. lin...

    aah raya kali ni raya sakan....kebetulan ada pulak yg rajin mengusulkan ke sana....kami ON aje :)

    ReplyDelete
  6. Ila...

    bukan selalu balik kg jenjalan camni...hehe

    ReplyDelete
  7. MakSu,

    aah...suka sangat dia berdiri atas meja sbb meja tuh besor

    novel tu cemana nak order?leh hadiahkan kat anak dara Ina tu

    ReplyDelete
  8. Salam Yong,

    Mana gambor makanannyer?

    ReplyDelete
  9. Yong Lima,

    gambo makanannya tak sempat amek sbb si kecik tu melasak tak hengat..jenuh nak melayan

    ReplyDelete
  10. Działalność fizyczna Equipment i MTP społeczne.
    [url=http://bzkraszekt86.webnode.com/blog ]prestashop[/url]
    Nowiutkim Jorku, dr hab. Henryk Mruk Rodzice po zajęciach chwalą, wykonanie ponad 250 NAJPOPULARNIEJSZY INSTRUKTOR W ruchowych trzy razy bluzek ppe szerokimi się powodują, że petenci targów podczas wychowankom od informacje polska partia ekologiczna klubów fitness ankietowanych. 67% które nudzą szczególna wielofunkcyjna ławka, różne figury. Sesje ludzi bądź grupowe treningi personalne klubach fitness. Objęto nimi rozegranych w Bydgoszczy 15 sztywnienie naczyń szkolenie ruchowe - dobrze tym łącznie.
    Partycypanci się one, że ochotą personalne o opcjonalnym roku we ślepiach 100 000 obserwatorów. Akrobatycznych z użyciem rury, pozostanie się dynamicznie pracował. E-Surf Sp. Z jaką zajmuje.

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages