Monday, September 26, 2011

Restoran Simpang Tiga Ipoh

pic crdit to this blog



Pic dah lama tapi baru nak cerita...hadoyai...banyak sungguh cerita tertangguh

maklumlah, dah mula sibuk dengan keje rumah dan keje pejabat

masih ingat lagi si Firas kene admit ke KPJ Ipoh Specialist last 2 weeks?

ha...sebelum admit tuh sempat kuar makan2 lagik


sebenarnya...dah kene admit pun

tapi lambat benor nak tunggu pead datang buat 1st visit

dan kami semua blom lunch walhal dah jam 4.00!

so isi borang kebenaran kuar wad dan bagitau kami nak kuar cari makan

kat situ memang ada cafe tapi Ayah memang x berapa suka makan kat cafe hospital


pusing bandar Ipoh 2-3 kali cari tempat makan yang sesuai

maklumlah, kami ni memang tak berapa arif dengan tempat2 makan yang menarik kat Ipoh

(nasi ganja Ipoh pun sampai sekarang tak jumpa2 lokasinya)

finally, ternampak satu restoran menarik dekat Greentown

Restoran Simpang Tiga

the only cawangan yg ada kat Malaysia ni

Ayah tanya nak try makan kat situ tak....nasi Padang?

tapi Ayah cakap harga quite expensive la

Ummi okay aje, lagipun Ayah yang nak belanja kan...haha


since kami sampai dah lewat, maka lauk2 yang tinggal dah tak berapa menarik

so, layan makanan order ajelah

anak2 nak makan Western food tapi pelayan tu cakap belum ready lagi

so Ummi order Nasi Goreng Padang(klu x silap namanya)

Haiqal order kueteow, Kakak mee bandung, Ayah & Adam bihun sup

Ummi kongsi ngan Alysha...not bad la rasanya

kueteow Haiqal paling sedap


pastu Ayah promote kat Ummi Jus Avocado/Alpukat

1st time Ummi minum

rasa sedap jekkkk

tapi...Ayah cakap kureng sedap sbb Ayah penah minum kat KL lagi sedapssss

all in all, not badla makanannya

cuma servis kureng sket sbb pelayan asek menghilang entah ke mana

jenuh mencari tiap kali nak bertanyakan sesuatu

hemmm...

tapi dressing pelayan memang menarik dan semuanya Indo mali laaaa




jus Alpukat Ummi...sedap di tekak Ummi tapi kurengg di tekak Ayah




Haiqal & kueteownya



nasi goreng Ummi

selingan::::: 2 keping pic Firas masa kat wad....

asek merengek dan menagis jek






17 comments:

  1. terliur tgk makanannya..hehehe

    ReplyDelete
  2. Ila,

    memang sedapsss ns goreng tuuu

    ReplyDelete
  3. tmpt cam high class..
    tapi bile makan cam bese jek aritu
    hehe

    ReplyDelete
  4. Nad...

    betul3x...tempat mmg ekslusif....tapi makanannya kurenggg sket dari segi rasa kan?

    ReplyDelete
  5. gambar makanan...sedap.

    part pelayan duk menghilang tu yg tak best tu. mcm tak menghargai kita jea.

    ReplyDelete
  6. nampak cam sedap kan.
    kalau suami kamu mampu kamu berhenti kerja dan didik anak-anak kat rumah. Bila anak dah besar sikit kamu cari kerja lain. Macam akak buat dulu.Tak semestinya tak bekerja kamu tak dapat rakan sekepala. Sekarang ni berblog pun kamu boleh dapat kawan kan

    ReplyDelete
  7. restoran simpang tiga tu memang tmpt favourite kami..tapi kalau ke sana kena makan tgahri..lauk2 Padangnya memang sedap.. kami selalu order ayam bumbu, gulai ayam, gulai kikil dan rendang danging... dan ulam dgn sambal ijo... baru la makan sampai berpeluh2.. hehehe.. makanan goreng2 mmg kurang skt sebab itu bukan hidangan utama depa... try makan tgahri, mmg sedap... nasi ganja tu depan tu je.. seberang jalan tu cari Restoran vangey.. itu la dia nasi ganja... yg tu cawangan, tapi tmptnya selesa dari main dia kat jln yang kalsom tu... lagi satu nasi mamak sedap Nasi Ali.. kedai makan dia sebelah masjid negeri dpn stesen keretapi tu... gerai dia kecik je, sblh pintu masjid Negeri tu (masuk jln sebelah dewan besar (warna putih) DBI tu... nama kedainya Rahmanth.. memang sedap... beratur org makan kat situ. lagi satu yg sedap kat Ipoh ni, Nasi Lemak Ayam Kampung dekat Jalan Yang Kalsom... bukak pukul 6 ptg.. mmg sedap.. sentiasa penuh dgn org.. try la..

    ReplyDelete
  8. lagi satu yg sedap Restoran Mali Ipoh... makanan cina halal.. kami try weekend baru ni, mmg sedap, harga pun x mahal.. restorannya dekat Hotel Casuarina.. cuba order udang galah dia, mmg sedap le... kami ni pun suka jalan2 cari makan cam hez gak, tu yg badan payah nak kurus..hehehe

    ReplyDelete
  9. Salam Yong Ina,

    Ngape Munchkin tu nangis?

    ReplyDelete
  10. Lin,

    nasi goreng tu boleh tahan sedapnya...bihun sup n mee bandung kureng dari segi rasa

    ReplyDelete
  11. hajar,

    jus tu kat tekak akak mmg nyamannnnnnn sedapss

    ReplyDelete
  12. kak Ina,

    sy masih mencari kekuatan diri....dan mencari jawapan yang pasti...suami sy tak kisah sy nak duduk terus kat rumah atau buat part time job kat luar or mmg nak cari keje permanent kat luar...yang pasti, dia nak saya n anak2 pindah ikut dia..itu yg penting katanya

    ReplyDelete
  13. cikgu Has,

    nasi ganja tu = nasi vanggey ke?kalo nasi vanggey sokmo nampak..even, kat s.iskandar ni pun tgh dibuat another branch nya


    wahhhh...has mmg expert bab tmpt makan ni..len kali kalo nak g makan kat Ipoh,boleh la call tny Has ye

    ReplyDelete
  14. kak Yong Lima,

    munchkin tu nangis sbb tak sihat..kene warded...sakit perut+muntah2

    ReplyDelete
  15. hez... no problem.. tapi nasi ganja tu kut mana pun sedap yg kat main dia di jln yang kalsom sbb mamak kat situ pandai adunkan kuah/lauk pauk..lg satu nasi ganja ni bungkus baru sedap... jgn lupa order daging dia dan ayam pedas dia.. yg tu yg sedap..

    ReplyDelete
  16. Has,

    ooo...cepatla buka Rest. Nasi Vanggey kat sri iskandar nih

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages