Friday, November 25, 2011

Tragedi 24 November

Semalam merupakan hari terakhir Ayah bekerja di Lumut

1 Dec ni Ayah akan memulakan keje di tempat keje baru back in KL :(

so since harini (Jumaat) Ayah cuti n ada kat umah

Ummi decide nak gorengkan bihun as breakfast


tengah nak bersiap2 ke Tesco baru buka dekat umah kami nih

Alysha masuk ke bilik dengan rambut belum bersikat (baru lepas mandi)

Ummi tengah simpan baju yang dah dilipat ke dalam almari

dan arahkan abang dia tolong sikatkan rambut Alysha

and Adam yang volunteerkan nak sikat


dah dia eksaited nak dandankan rambut Alysha kununnya

tapi......................................................

dia belum sikatkan rambut Alysha yang baru selesai mandi

tapi terus dipusing2 berus rambut tu ke rambut Alysha

maka terus ber tangle2 jadiknya dan stuck terus rambut Alysha ke berus rambut tuh


terus bawak Alysha jumpa Ummi dengan berus rambut stuck dekat kepala

memang hazab nak leraikan rambut dia dari berus tuh

sebab rambut dia jenis halus, kering dan kerinting

kalo rambut macam Kakak yang straight n silky tuh senang la kekdahnya


9.15pm(pic diambil lepas >20 mins mencuba leraikan tangle rambut dia)


berhempas pulas Ummi cuba nak leraikan tangle tuh..........Alysha pulak asek mengaduh sakit bila rambut tertarik dek Ummi



guna gadget nak potong bristle dari hair brush tuh......kalo ikutkan Ayah suruh terus zasss jek potong sekali ngan rambut semuanya...tapi Ummi takut rambut jadi tobek








then dapat idea...curah minyak zaitun untuk licinkan sikit pergerakan rambut



muka penat






finally at 9.54pm (1 hour later)
terpaksa jugak gunting sebahgian rambtu dia yang terlekat tu...sobs


dapat leraikan sebahagian yang terlekat dan yang di gambar kat atas tuh selamat dipotong dek Ummi



9.54pm
lepas nangis sebab usaha terkahir tu memang menyakitkan


sian Alysha........sib baik nampak rambut dia elok je pas kene gunting tuh.......Ayah nak marah2 Adam tapi Ummi cakap Ummi tau his intention memang baik....nak cantikkan adik dia...but end up, lain pulak jadinya......so Ayah just nasihat dia biasa2 je tak jadi marah beriya






14 comments:

  1. kira tragedi Novemberlah ni ya kak...

    sian alysya...

    ReplyDelete
  2. ya ALLAH kak.. dahsyat betol..lama lak tu. sian alysha

    ReplyDelete
  3. pB...

    not exactly leh lerai abis...sebahagian kene zasss gunting dari berus rambut tu

    ReplyDelete
  4. Imaan,

    memang lamaaaa sampai sejam...lenguh2 tengkuk duk menelek rambut dia

    ReplyDelete
  5. aduhai cian alysha.
    alhamdulilah rambut tidak banyak di potong dalam proses pembebasan sikat.

    ReplyDelete
  6. nak tergelak pun ade..
    tapi ksian le plak, huhu!

    baik niat abang tu..
    ksian plak kalu dimarah2 ye dak?
    heheeh...

    mmg tragedi november :)

    ReplyDelete
  7. kesiannya Alysha..
    len kali semua kakak & abg2 dia kena hati2 bila sikatkan rambut Alysha.. sensitif sket rambut yg halus & kerinting ni.. macam rambut Anis la.. kena sikat pelan2, minyakkan dulu.. kalo Aliya tu, senang jer..

    ReplyDelete
  8. Lin,

    tapi sayang jugak...sbb rambut dia bukannya jenis lebat...jenuh nak menunggu panjang semula :(

    ReplyDelete
  9. Nad,

    ha tulah...mmg serba salah muka abangcik dia...pastu beriya2 mintak nak tolong leraikan....hadoi...mmg muka guilty abisss

    ReplyDelete
  10. Bib,

    dorang tuh mmg ada angin...tetiba angin baik si Adam datang mlm tadi...nak cantik2kan rambut si adik kekununnya....tapi last2 makin teruk jadinya

    ReplyDelete
  11. uish...memang elak bagi budak main sikat jenis brush ni...hohoho...berbahaya!!!pernah kena sebab adik dok belit2 rambut kat sikat macam nie...kekeke

    ReplyDelete
  12. apeq,
    penah kene jugak ye?huhu sadis betul
    kalo rambut jenis lurus berminyak tu takpela guna berus cenggini

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages