Monday, November 21, 2011

Lif kereta?

Weekend baru ni kami balik ke Semenyih

Hari Sabtu pagi baru bertolak dari Perak jam 10.30am

sebabnya, hantar Haiqal naik bas kat sekolah dulu

sertai Kem Motivasi 2 hari 1 malam kat Teluk Batik


kat highway menuju ke Selatan lengang sungguh

meanwhile, arah ke Utara bertali arus kenderaannya

syukur kami menyongsang arus...takdela sesak

sampai ke KL around jam 2pm

lunch dulu kat pintu gerbang Kg. Baru

makin mahal rasanya makan kat situ


kemudian Ayah ajak ke GM Plaza

katanya tempat tuh menarik

Ummi sebenarnya nak cecepat balik ke umah Semenyih je

but since Ayah dah beriya2 benar....so ikut ajelah


Ayah dropped off kami kat bawah sementara Ayah nak parking kat dalam

adoyai....Firas xmo duduk diam kat dukungan

biggest mistake sbb tak bawak buckle-tai kesayangan Ummi

tertinggal kat umah Perak pulak

makanya berdukungla budak sorang tuh

dahle kawasan dalam plaza tuh sempit sangat

nak berselisih dengan orang lain pun jenuh nak kecikkan diri

memang sangat2 tak sesuai bawak budak2


dahle lama menunggu Ayah kat level 1 kat situ

1/2 jam jugak menunggu

Ummi dah rasa cam nak duduk bersila je atas lantai tuh

tapi memandangkan kondisi lantai tuh kureng bersih

takat mencangkung jela yang mampu

biarkan si kecik tu berlari di kawasan depan lif

sebab kalo kat depan lot2 kedai tu sangat bahaya

mana taknya....

barang2 jualan bersepah sampai ke atas lantai

habis le dikerjakan si Firas kalo biarkan dia kat situ


bila Ayah datang barulah berjalan2 dari kedai ke kedai

all in all, barang2 yang dijual takdela menarik minat Ummi sangat

perfume menarik gak,tapi kalo nak murah kene beli borong

handbag ada gak yang menarik hati tapi tak beli pun

sebabnya,kalo beli satu mahal....nak kene beli 3 unit baru dapat 50% off dari harga asal

last2, hanya jam budak2 yang dibeli

beli borong 12 pcs...Ayah memborong...so dapatla 3 utas jam sorang

Firas je takde jam...dan dia mmg x kisah pun..huhu


nak balik kami turun lif ke tingkat 7

then pegi kat kereta dah kene clamped pulak

Ayah dah hangin sebab call management dorang almost 30x tapi x berjawab2

alih2 nampak staf Bangla tgh kene marah dengan sorang drpd family India

tak jauh dari parking kami...dia pun kene clamped jugak


lepas dia dah di unclamped, Ayah panggil dia

dia mintak RM50 n Ayah xmo bayar

so pegi jumpa management dorang

pung pang pung pang.....takyah bayar

lega!!!


pastuh, Ayah cakap pasnih masuk lif pulak nak turun bawah

hah?masuk lif????

ingatkan Ayah main2 jek...rupa2nya memang betul

dahle hanya ada 3 lif yang bergerak (macam siput) untuk menampung ratusan

kereta yang diparkir di semua tingkat yang ada

memang membara menunggu

Firas pun dah rimas sangat


hampir sejam menunggu( seirus...memang lamaaaaa)

barulah nampak rupa lif yang Ayah katakan tuh

ngeri pulak memikir nak masuk lif dengan kereta

tak berat ke? isk....macam2 dalam pikiran Ummi time tuh


bila masuk je dalam lif tuh...budak2 kemain eksaited

Ummi pun rasa semacam jek

bila dah sampai ground floor...lega...fuhhhh

dalam lif








bukti kereta berada dalam lif


dah sampai bawah...pintu lif dah terbuka...



6.22 baru selamat sampai ke bawah....padahal kami mula Q nak naik lif baru je jam 5pm camtu




3 comments:

  1. kenapa pulak kereta kena clamp??

    eh, gambor xx leh nak tengok dah Hez.. unavailable katanya..

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages