Thursday, November 24, 2011

Bila mood memasak datang

Tengok date.......11.11.11


tekak ntah nape teringin nak buat mac n cheese


kat kedai terdekat nih takde mozzarella bagai


ada cheddar cheese jek


boleh jela labooo




maka terhasillah mac n cheese sempoi seperti berikut


namun....sekelip mata licinnnnnnnnnn


Firas pun makan bertambah2





Esoknya teringin nak buat karipap pulak

ntah dari mana datang angin nak mengaripap ntah

maybe sebab masih ada seplastik daging korban yang belum dimasak

hiris kecik2, rebus dan buat inti karipap

pertama kali buat karipap biasa(bukan karipap pusing) menjadik kulitnya

dulu ada sekali buat tapi x puas hati ngan kulit karipap tuh

dan bersekali ngan inti dia yang Ummi main sukati letak jek...eh eh....sedap la pulak

haha...sendiri masak, sendiri puji....eh...Ayah pun puji tawww.........auwwwwww


dah ramai pulak rajin nak menolong....Ummi sempat buat sepinggan dan goreng...pastu pass kat si Kakak while Ummi nak mandi & solat


heppp...si kecik ni pun menangis2 nak buat sendiri.......sudahnya suruh Abang g kedai beli acuan karipap kecik ni kat Alysha...suka le dia dapat buat sendiri




tekun


tiru apa yang Kakak dia buat

haha....doh sikit......tak dapat nak kelim elok...ternganga...end up Ummi tambah sket doh kat tepi2 tu dan kelim pakai tangan jek....senang



eh...eh...nape menyendiri kat sudut nun...merajuk ek?







menanti untuk digoreng



hanya yang belum masak je sempat diambil gambarnya...yang dah siap digoreng, harap maaf, tak sempat nak amik gambar dah berebut2 dimakan seisi keluarga






10 comments:

  1. mama hanim...

    yang mana yg sedap tu?

    ReplyDelete
  2. emm..sedapnya..ana punya fav mac cheese..kak cuba try preego yg cheese+mee rebus kuning tu...cam mkn spageti..sedap tau

    ReplyDelete
  3. salam ummi ina...lama sunguh tak menjenguk kawan2 lama....masa tak mengizinkan la skrg nih....berblog utk tatapan anak2 dh besar nanti jer.....tima kasih masih sudi jenguk kami....rindu pulak nk blogwalking mcm dulu2....hmmm....shedap betul nmpknya karipap tu...dimakan panas2 tentu lg best.....si kakak pon dh besar dh..rambut cantik ....anak2 achik sumer mmg jenis tade rambut la...hahahaha

    ReplyDelete
  4. wah rajin yer masak2 nih...yg sikecik pun rajin nak menolong...hehe

    ReplyDelete
  5. Ana...
    aah penah dah try cheese & herbs tuh makan ngnan spageti...ooo makan ngan mee kuning lak ye?boleh try..tengs

    ReplyDelete
  6. Ida...

    rindu Ida jugak...rindu berporem macam dulu ....si kakak mmg dah besar n really2 helps me A LOT!....rambut dia n haiqal mmg cantik je lurus...ala Ida...rambut dorang jenis halus sbb tu lambat sket lebatnya...nnti dah besar cantik le rambut dorang

    ReplyDelete
  7. papa mifz,

    weekend rajinla..kalo weekdays tak sempat

    ReplyDelete
  8. sesekala meriah ka memasak dgn anak2...

    ReplyDelete
  9. Bib,

    aah memasak bersama anak2 mmg meriahhhhhh

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages