Monday, October 13, 2008

Gelagat Alysha

Dah lama tak paparkan perkembangan Alysha yang dah masuk 11 bulan 5 hari nih...so far, mmg takde ciri-ciri nak berjalan lagi pun..asek berjalan sambil berpegang kat perabut or dinding je...balik kg beraya haritu baru pandai panjat tangga (yela...rumah kita kat Perak nih setingkat je,mana nak ada tangga nya pulak)...sekarang dah pandai salam cium tangan sesape yg hulurkan tgn kat dia..baru je ajar waktu hari raya harituh..cepat pulak dia pickup..amik tgn cium, pastu tak lepas cium lagi dan lagi dan lagi...then kalau dapat handphone, pandai pulak letak kat telinga konon-konon bercakap kat hp la tu..semalam, Ummi tgh bercakap dgn Ayah tru hp, dia amik kad klinik kecik tu & letak kat telinga dia buat gaya bercakap kat hp jugak...so cuteeee...tapi, bercakap pon pandai lagi anak manja Ummi nih...tapi lately nih, sikit2 sebut 'mamma' nangis panggil 'mamma'...takleh sebut 'ummi'..'mamma' pon jadikla...seronok Ummi dengar...
.
.
meh tengok gelagat Alysha yang suka sangat masuk dalam tudung saji baru Ummi tuh

video

dalam 4 orang anak Ummi tuh, Kakak je sorang yang pandai sebut 'Ummi' dulu...Abang & Abg Cik(Adam) pandai sebut 'Ayah' dulu..Alysha lak sebut 'Mamma'..hihi...dari pemerhatian Ummi..Kakak Syafiqah mmg cepat perkembangan dia dari segala aspek...mula menapak berjalan sendiri umo 9 bulan...belajar menyebut umo 9-10 bulan gak...umo setahun 6 bulan dah boleh kenal A-Z bila Ummi tunjukkan kad ABC besar tuh...Ustaz mengaji Quran kat Semenyih dulu pun selalu cakap Syafiqah terang hati bila mengaji Quran berbanding budak2 lain...bila difikirkan balik..mungkin jugak sebab Ummi berhenti keje waktu Kakak umo 5 bulan..so, Ummi dapat sepenuh perhatian Ummi 110% sampailah Abang Haiqal lahir...tapi now...*sob* disebabkan Kakak dah kurang perhatian sebab Ummi kena bahagi masa utk 3 org adik dia...dia dah kurang menyerlah dalam pelajaran even masih berada di kelas pertama..lagipun, Ayah takde kat sini..selalunya Ayah yang lebih spend time utk tengok pelajaran anak2...Maafkan Ummi...Ummi tak mampu buat semuanya sorang diri..tambahan pulak, extra attention goes to Alysha yg masih kecil ....**sedihhhhhh**

4 comments:

  1. wuuuu..tumpang sedih gak..bile da ader anak lebih dari 1 mcm payah jer nak bahagi sama rata perhatian..apepon hope akak bahagie sentiase with hubby & anak-anak..

    ReplyDelete
  2. thanks nina...memangla susah..bygkanla 4 orang plus ada baby..mestila nak lebihkan pada baby sementara dia nak besar..tp at least yang dah sekolah tu pandai bawak diri masing2...matured sblm usia kut hihi

    ReplyDelete
  3. kak ina..sedis la pulak...
    takpe lah, Dia tahu kita dah berusaha sebaiknya...
    kakak budak bijak...dan rajin jaga adik :)

    ReplyDelete
  4. sue aka luna,
    tula...nak buat camne kan...harap dia faham la kan

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages