Friday, October 17, 2008

My daily supplements

Dulu-dulu, Ummi tak rajin pon nak amik2 supplement semua nih...tapi, sejak menyusukan Alysha..I'm so concerned on my food intake +supplements....every day, I will consume 2 Fenugreek capsules, 2 Calcium Magnesium tablets, 1(morning)+1(night) Salmon Fish Oil capsules, 1 Vit B Complex+Vit C in one tablet+1 Phytonatal tablet....all these will be followed by a mug of warm dried longan+red dates drink...Macam tak percaya je boleh telan semua supplement nih...kekadang tu kalau terlewat makan supplement nih, anak2 yang remind 'Ummi blom makan ubat lagi ke?' or 'Apesal Ummi tak makan ubat lagi?'...waduh-waduh...dah ada orang tolong remind kan sekarang nih...

10 comments:

  1. uiiii banyaknyer supplement.bagusla kak ina ni rajin makn 2..bes ader anak da besor leh igtkan kalo kiter terlupa...

    ReplyDelete
  2. hihi..akak ni kalo bab ubat2an insyaallah..suka makan..in fact ,mmg suka jmp doc..sakit sikit jmp doc ...tapi mencik jmp dentist..takuttttttttt

    ReplyDelete
  3. uhh.. byk nyerr ubat..

    hehe.. calcium mag tu utk ape ek?

    ReplyDelete
  4. mamadhea...
    cal mag tu elok utk kita yg bf baby...in fact, ada yg ckp boleh tmbh susu jugak...lg satu..bf moms kene amik lebih calcium..if not may lead to osteoperosis...

    ReplyDelete
  5. baguslah tu kak...sebab akak BF alysha..
    konpem ummi ni sihat..insyallah

    ReplyDelete
  6. wahh, byknya kak ina makan... saya ingat saya dah habis byk, rupanya ader org lg byk... kihkih... yep, kiter mmg kena supplement-concious (err, ade ker term nie?) kan... tambahan lg, baby mmg depend kat kiter... bravo kak ina!

    ReplyDelete
  7. banyak ke arnie..
    hehe
    akak dah terbiasa
    yela..nak capai 2 thn fully bf bukan senang
    sekarang pon production so-so je
    sib baik stok ada la 50++bekas ebm

    ReplyDelete
  8. mmm..saya yg makan pramilet dgn calcium pills pn macam nak termuntah dah..haha.. tgk k ina punya pills, mmg health concious sungguh lah..
    tp ye lah utk anak kan, semua sanggup..

    (baru teringat, dah byk hari tak mkn calcium pills sbb lupa mana letak since balik kg lat weekend) huhu..

    ReplyDelete
  9. mirah...hihi ye ke?
    akak ni bab ubat dlm btk tabs ke pil ke ok lagik..jgn soh makan ubat serbuk jns bancuh ngan air udah,.,,mau uwek muntah

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages