Thursday, October 9, 2008

Raya Updates!!! Part II

Tahun ni raya pertama kat rumah Tok(sebelah Ummi) pulak...hihi..besttt....nanti raya haji pulak gilir raya pertama kat rumah maktok(sebelah Ayah)....tapi macam biasalah...sampai SP je macam biasa tido rumah maktok dulu...hari Ahad pagi baru pegi rumah Tok...tengok2 dah ramai rupanya...Pakcik Mi(the only adik lelaki Ummi)+Makcik Ani+Eva Natasha montel dah ada...Ayie(adik pompuan bongsu Ummi) pon ada...tak lama Ibu(adik pompuan bawah Ummi)+Hanis+Amirul+Wani pon sampai...wah..complete dah adik-beradik Ummi semua ada...nampak Tok & Wan gumbira sungguh...

.

.

Tapi bab baju raya ni kalut sungguh...mau taknya...Ummi dah plan nak semua sedondon kaler maroon/purple cair gitu..memang Ummi dah beli kain yang sama dan bagi kat Makcik(kakak Ayah kat PJ) kononnya untuk raya tahun lepas lagi tapi tak sempat siap untuk tahun lepas...tahun ni dia cakap kompem siap...alih2 bila dah sampai SP baru Makcik call bgtau baju kurung Syafiqah sorang je siap, yang lain2 x sempat...aduhh..punah plan lagi sekali nak sedondon...

.

.

dalam 2-3 hari yang tinggal sebelum raya tuh, Ummi & Ayah kuar masuk kedai le nak cari baju ready made yang sedondon....at last jumpa la jugak baju kaler sama, material sama kat satu kedai kat dalam Giant tu..fuhh..lega...tapi baju saiz Alysha xde...xpelah...baju untuk Ummi pulak Ummi tak berkenan coz Ummi mmg tak minat baju plain color nih..so, Ummi+Ibu+Ayie bertiga meredah deretan kedai di Legenda Heights & kat BTM(Baju Tradisional Melayu) nak cari baju Ummi...but being me, memang fussy...susah benor mata nih nak berkenan baju2 kat situ...then Ibu baik hati sungguh dan sabar dengan kerenah Ummi bawak pulak Ummi masuk Village Mall sebelah Tesco tu..pegi ke Butik NJE..walla..banyak yg menarik...terus berkenan satu baju tuh...rembat je terus..

.

.

then dapat lagi satu baju kat tempat lain....jadilah tu...first time beli 2 pasang baju raya sejak dah jadi mak budak ni..biasanya satu je dah cukup...untuk juadah hari raya tahun ni Tok sediakan ketupat palas, gulai daging, rendang ayam(Ummi yg masak), nasi impit, kuah kacang, nasi beriani, daging masak hitam, ayam masak merah...fuh...memang puas makan la...

.

.

Pagi raya, si Adam duk konfius lagi..boleh ke makan?boleh ke makan?tak puasa ke?hehe..sian budak sorang tuh, first time berpuasa penuh...tahun ni semua berpuasa penuh kecuali Alysha la...hihi..

.

.

Lepas solat raya, sessi bermaafan dan bergambar dimulakan..lepas tu, budak2 semua dah mintak izin nak beraya ke rumah jiran2(sambil mengutip duit raya)...Haiqal dapat duit raya dari Tok, Kakak dapat dari Ayie

Kakak dapat ciuman sayang dari Tok



Ayie first time bagi duit raya kat Wan...yela, baru mula keje tahun ni kan


Romantic couple forever---love you both!!!

10 comments:

  1. Kak, Aja tahun nih punyer semangat nk sedondon dgn hubby n anak...ku usaha juga. Mlm raya gi beli kat Jalan Chow Kit. Tak pernah kuar mlm raya.Siap sangkut kat jem...last2 beli kat Hari-Hari kat chow kit... huwaaa.. setakat nk beli kat Hari-Hari baik la gi Giant..

    *Lawo baju kak ina..matching dgn anak2..

    ReplyDelete
  2. laaa ye ke?hehe..anak makin ramai ni makin best pulak pakai sedondon kan...

    lawo ke baju akak?baju last minute beli tuh..itupun asalnya beli yg lain tp silap saiz..gi tukar dh xde yg sama..so rembat je yg ni,janji ada ala2 merah maroon gitu :)

    ReplyDelete
  3. memang chantek baju kak ina
    (ku beleks bebetul *dari dalam gambar)
    harus la kak ina fussy memilih
    ku pun sama kak ina, fussy juga
    bezanya pilihanku salu pelik2 ...
    ekkeke..

    ReplyDelete
  4. saya pon carik last minute jugak kak Ina.. melayan kehendak cik abg tue, dier nak choose kaler baju melayu dulu... seb baik ader baju kurung ready-made yg sedondon + baju si Hakim.. Humaira ajer yg xde size.. bedal jer pakai baju kaler lain sket... ekekek...

    ReplyDelete
  5. luna...eleh..manade peliknya baju sue..lawa sokmo..ditambah lak ngan orgnya mmg dah sedia lawo gitu

    ReplyDelete
  6. arnie,
    husband akak lak simple...dia xde kisah lsg..akak yg beria nak sedondonkan..heheh..ngengada akak ni ek

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya kak ina...maaf zahir batin...

    seronok tgk org lain berhari raya....tumpang gembira..

    ReplyDelete
  8. salam mommy anis...jgnla sedey2 ye...mehla ceria sket k...jgn diingat perkara yg dah berlalu tu

    ReplyDelete
  9. semua orang happy...alhamdulilah..
    romantic tuuu pasangan baju biru..hehehe

    ReplyDelete
  10. lin,
    alhamdulillah...mmg romantik sokmo parents akak nih..kalah akak tau...gurau senda selalu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages