Thursday, January 8, 2009

14 months old cheeky Alysha



Harini genap usia Alysha 14 bulan @ 1 tahun 2 bulan...

Progress dia setakat ni:
-masih belum berjalan...tapi dah mula menapak 3-4 langkah sendiri..mungkin, dah tak lama lagi la kut...
-makin banyak vocab :
ta-tak = kakak
nyau = kucing (dah tak sebut tet dah)
aaa-yaah = ayah
umm-maa = ummi
nyiiii = ummi gak
tate or tete = nenen
nak or nanak = nak
baba(smbil wave) = babai
abaaaaaa = abang

-susu makin kurang minum sekarang...sehari between 6-12oz je
-makan pantang nampak..semua nak..nampak Ummi mengunyah pun cepat je mulut dia sebut 'nakkk' dengan muka tak sabar dah
.

10 comments:

  1. Samalah ngan Sufia minum sikit je siang hari...4oz aje pon pernah..isk isk

    ReplyDelete
  2. Mimi...maybe sebab diorang dah banyak makan kut ye

    ReplyDelete
  3. wah alysha dh besar.
    Khadijah minum skrg ni dlm 12-14oz pd siang hari. Mirah ingat dia minum sket jer tp kalau tgk badan comel dia kira padanlah tu kot kn..

    ReplyDelete
  4. yeyyyy besor da alisya..harap2 tak lamer agi da leh jalan...

    ReplyDelete
  5. mirah..
    aah...dah setahun 2 bulan..tapi akak still nmpk dia cam baby je lagi sbb dia lom leh jalan..klu dah leh jalan nnti,lagilah nmpk cam dak besar

    ReplyDelete
  6. Nina

    dah besar baby2 kita kan nina...sama2 leh jalan ngan damiea kuts

    ReplyDelete
  7. cantiknyer bola alysha....beli kat mana tu kak?...

    ReplyDelete
  8. kekekek Lin
    murah je bola tuh
    beli kat Giant Seri Manjung

    ReplyDelete
  9. kak ina..
    ayna pon dh kurang nyusu.. main jek lebeh.. part 'ummaaa' tu pon sejibik cam ayna.. especially bila nak tek.. hehehe..

    alysha dh leh berjalan.. akhirnya kan.. :D mesti ummie dia yg excited terlebeh ni.. :P

    ReplyDelete
  10. ira...
    bebudak makin besar nih makin kurang nyusu kan...heheh..umma..cam kelakar je dengar kan...
    alhamdulillah...berjaya gak dia berjalan

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages