Monday, January 12, 2009

My weekend cooking project








Ayah tak dapat balik weekend ni..jadi Ummi yang kebosanan...to kill the time..dapat idea nak buat pizza...dah lama betul tak buat pizza sendiri..isk..memang lamaaaa sangat...bahan-bahan semua dah ada...cuma yis je takde...berdesup gi beli yis kat kedai runcit..then mula projek buat pizza dalam pukul 11am...mulanya plan nak buat sebiji je..tapi since doh tu banyak la pulak..terus tukar plan buat 2 biji with different toppings..one with chicken toppings & another with tuna mayonnaise & pineapple cubes...alhamdulillah....both pizza menjadik...kakak & haiqal preferred chicken pizza while the others (adam & kak siti) loved tuna better...me? i love them both..hehe..




Lewat petang tu terfikir pulak..'what's for dinner?..isk..malasnya nak makan nasi...ternampak sepeket macaroni kat dapur..terus datang idea nak buat macaroni goreng...untuk alysha Ummi buatkan macaroni sup(tak tumis pon sbb xnak berminyak) sebab dia dah 2 hari batuk..kalau makan makanan bergoreng/berminyak, lagi bertambah pulak batuk dia...habis semangkuk macaroni sup dia...
.
.

12 comments:

  1. Wah sedapnya homemade pizza...nampak gaya nak kena belajar buat pizza nih..kena tuntut ilmu ngan kak ina ni ek!ekkeke..

    ReplyDelete
  2. best best!!
    jeles ni tgk org sempat baking2 gitu..hahaha

    ReplyDelete
  3. helooo...
    saya nak order piza tuna n hawaiian ciken bley?

    ReplyDelete
  4. waaaa sedapnyer piza..kongsila rsepi kak ina

    ReplyDelete
  5. Mimi,
    hihi...buat sendiri puas hati ..leh letak pape yg kita sukerrr

    ReplyDelete
  6. cikwawi...
    wahhh....cam kedai pulak ye

    ReplyDelete
  7. nina...

    malu le nk kgsi resepi..takdela sedap mana

    ReplyDelete
  8. wahhh .. sedapnya kak ina ...

    ingat lagi zaman preggykan suffiya, rajin msk yang macamni ...

    skrg ni tak sempat .... uwaaaaa... bestnya kalo dapat masak2 ...

    ReplyDelete
  9. ala nieja..
    baby zulaikha tecit lagik..nnti zulaikha dah besar cam alysha leh la sambung balik projek masak2 nih :)

    ReplyDelete
  10. akak, takde resipi ke...
    sue nak nyalin ni...ekeke

    ReplyDelete
  11. sue

    err..nak ke resepinya?heheh..later akak hapdet k

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages