Wednesday, January 28, 2009

Cuti2 Malaysia #1 2009- Port Dickson








Sebagai pembuka tirai percutian pada tahun ni, Ummi secara senyap2 book a hotel kat PD..heheh...bila dah cnfirm semua, baru bagitau Ayah...cakap kat Ayah yg Ummi nak belanja sempena new salary revision yang Ummi baru terima...alhamdulillah...at the same time, nak refresh diri sendiri yang AMAT DEMOTIVATE lately nih...*sigh*
.
.
Kami check in kat Glory Beach Resort pukul 4pm...lepak-lepak jap kat bilik before bawak budak-budak tu main air kat pool di bawah...sampai je pool....terbuntang mata kejap...ramaiiiinya orangggggggggg....tapi, rugi lak kalo tak mandi ,kan? celup-celup Alysha dalam pool nak tengok reaksi dia dulu sbb ni first time dia mandi pool...rupa-rupanya seronok sangat main air,pantang Ummi angkat dia dari pool...cepat-cepat dia nak masuk balik..isk..isk..
.
.
Malam tu keluar gi cari kedai makan kat pekan PD...jumpa satu kedai Rest. Ikan Bakar persatuan nelayan kat tepi jalan...dah order semua...lambat la pulak..ada one family tuh mengamuk sakan makcik & pakcik tu sbb makanan dipesan tak sampai-sampai..at last, diorg bayar & tinggalkan air & satu jenis masakan yg dah siap camtu je kat meja...memang nampak makcik tuh marah-marah sangat...dahla datang beramai sampai 2 kereta..agaknya, diorang order dulu tapi orang lain yang dapat dulu..maybe la kot...Ayah pulak order Ikan pari bakar (besar sikit dari dua tapak tangan), kailan ikan masin, kailan oyster, sotong celup tepung(yg ni je sedappp), telur dadar & tomyam campur...kesimpulannya : mmg masakan kat situ kurenggg sket ngan tekak Ummi...
.
.
Esoknya, checkout pukul 11 am lebih..then, singgah kat gerai-gerai baju kat tepi laut PD tu..borong baju, baju mandi etc & lunch kat situ...sedappp...on the way balik, singgah beli durian kat atas sikit dari Sepang...Ummi nak beli sikit je 2-3 bijik..Ayah nak borong sampai 3 longgok sbb PakTeh & family + Maktok nak datang umah malam karang...makcik yang jual tu cepat-cepat je masukkan dalam plastik...balik bila kopek...banyak yang busuk & keras blom masak dari yang boleh dimakan...isk manusia..sanggup jual benda makanan macam tu...na'uzubillahiminzaalik...

6 comments:

  1. Seronok nampak.. saya belum sampai PD lagi..

    Kak, gambar 1st tu Alysha tengah 'mengemas' ke? hahaha..

    ReplyDelete
  2. Zu,
    ye ke?akak dulu wktu duk semenyih lagi kerap g PD..kekadang balik hari je

    a'ah...gambar Alysha tgh 'unpack' sume barang..ada video dia tgh ngemas tu tapi lom sempat upload

    ReplyDelete
  3. syoknyerrr..tp kak ina tak pg mandi laut kea..cuma mandi di pool jea kea...

    biasalah kak klu makan2 luar time cuti2 nie..mesti jd gitu..dulu masa saya pergi pun gitu gak..1st kedai mmg ktorang terus chow jea..tp 2nd kedai tu...alhamdulilah..wlu org ramai..tp diaorang serve cepat dan sedap dan murah..rezeki ek..msa sy tgh pregnant dulu tu..kan pernah pi PD..

    ReplyDelete
  4. lin...

    mandi pool jek..gi gak kat pantai sbb betul2 belakang gory beach tuh pantai nya..tapi x mandi situ sbb den x gheti berenang..karang haruss @#$#$....

    ReplyDelete
  5. beshnya cuti cuti malaysia!!

    ReplyDelete
  6. ena...

    dah lamaaaaaaaa sangat tak bercuti camni...at last,dapat gak releasekan diri dari keserabutan kat kepala

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages