Thursday, January 8, 2009

Adam's first day at school-Part 1

5 Jan 2009 - Adam woke up at 5am very excited to start his first day at school...unfortunately, sek agama will only start on Thursday(08/01/09)...Adam bersekolah sesi pagi di Sek Agama Rakyat TM dan sesi petang di Sek Keb Seri Iskandar...alhamdulillah, Adam bersekolah satu sesi dgn Haiqal sementara Syafiqah bersekolah di sesi pagi...
.
Dah jadi amalan kami suami isteri, setiap tahun kami berdua akan ambil annual leave tiap kali mula buka sekolah...kalau ada yang masuk darjah satu, kami ambil cuti lebih dari sehari...kalau takde, sehari pon cukuplah...saat sebegini takkan berulang lagi..I will surely miss this event bila diorang dah habis sekolah nanti...:(
.
Jam 12.30pm, Ummi & Ayah drove both Adam & Haiqal to school...surprised to find that it seemed like the school was having like some sort of celebration...yup...ramainya parents datang menunggu anak masing2...not only the Year One parents but also the others
.
Tahun Satu tahun 2009 ni ramai betul sampai kena pecahkan kepada 7 kumpulan...ramainyaaaaa....hari pertama dah ada placement test...Adam cakap 'senang je'..ntahla...Adam ni memang confidence level dia tinggi kalau nak compare dengan Syafiqah & Haiqal...
.
Waktu rehat Tahun 1 pukul 3pm...gembira Adam insist nak beli makanan sendiri even Ummi dah siap-siap belikan kat dia sbb taknak dia berebut beli makanan...










lepas Adam masuk ke kelas, Haiqal(Tahun 3) pulak keluar rehat...mamat ni nampak Ummi je terus senyum meleret muka manja...tak reti nak berebut-rebut bertolak-tolak..keluar kelas pon paling akhir,biar orang lain keluar dulu...adoila mamat sorang nih

2 comments:

  1. Tahun depan harusnya mimi cuti untuk hantar Syaura darjah satu juga..=D

    ReplyDelete
  2. Mimi...akak tiap2 tahun dah jadi rutin kami hasben & wife amik cuti 1st day mula sekolah

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages