Friday, January 23, 2009

Tag Things I Can't Stand



I've been tagged by Arnie again hehe...
The rules : List at least 5 things & tag your friends...

So, these are the things I can't stand :

(1) People talking at the same time during meetings
If everyone is talking, who's going to listen.
***btw, I hate meetings in the first place...it's just a waste of time unless the chaiperson can really manage the meeting efficiently *sigh***

(2) Tak suka menunggu....dan at the same time...tak suka ditunggu
I am proud to say that I am always punctual for meetings...coming to work(except that now they implement the flexi hour thing) and the like
I got this character in me from my parents esp my DAD
If the event is to be started at 8.00 am, he'll be there at 7.30am...
***this also explains why I dislike meetings...when you are the one who arrive in time but then just hang on there for almost 1/2 hour doing nothing waiting for other people to come

(3) Dimarahi di depan orang ramai
Boleh tegur tapi janganla terjerit-jerit marah depan orang
Kompem pastu i akan 'banjir' uwaaaa
-Not my current superior, he's a very friendly kind of person

(4) Dah order makanan lebih awal,tup-tup orang yg baru sampai dapat dulu makanannya
Bab nih mmg susah sikit nak tolerate...dahla tgh lapar..kita dah sampai awal & order cepat-cepat...tunggu lambat lak tuh...tetiba orang lain yang sah-sah datang lagi lambat dari kita, order lagi lambat dari kita...dapat makanan yang dipesan LEBIH CEPAT dari kita
-penah sekali tu kat rest. mana tah(lupa lak)....jadi insiden camni..panggil adik waiter tu to check on our order again...rupanya, diorg ter MISS buat order kitaorangggg
-rasa nak menjerit dah time tuh
-sib baik la dapat hasben yang penyabarrrrrr...kalo tak....errrrr

(5) Orang yang drive keta tapi tak ikut peraturan jalanraya esp. in giving direction signal
memang hangin ngan orang camni...dia ingat kita ni tahu ke dia nak belok arah mana...tgh sedap-sedap follow belakang dia, dengan selamba badak dia turn kiri/kanan without giving any signals..what if...at the same time I overtook him/her ke arah yg dia nak belok tuh..mesti dah Crash Boom Bang kan.....isk...apa guna pakai keta lawa-lawa..mahal-mahal kalau tak reti memandu...baik bawak KETA LEMBUUUU daaaaaaaaaaaaa
So now, wanna pass this to :

(1) LIN MAMA HAZIQ

(2) CIKWAWI MAMA HAIKAL

(3) AIDA MAMA FAHRI

(4) MIMI MAMA SUFIRA

(5) SAYANGIBU MAMA AININ

(6) NUDS MAMA ANIS



~~~mission completed~~~

4 comments:

  1. heheheheh...namo den takdok...logo...kalau ada...leh buat...syok dia punya topik...

    tak po..kasik can...

    ReplyDelete
  2. kak ina,
    point 3-5 tu kita sama laa.. esp. point 5.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  3. mommy anis...

    adooo..mano leh takdooo

    ReplyDelete
  4. mamaDhea

    tulah kan
    point 5 tu bikin hangin je satu badannn

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages