Tuesday, June 21, 2011

Jom berebut mainan


Bila Alysha dah besar,banyak mainan yang disimpandisorok sebab malas nak kecahkan umahyang sedia berkecah manjang hemfff.........tapi since Firas sekarang dah bersungguh2 berjalan meniti ke sana sini, kekadang dah macam Spiderman sebab duk melekap sambil berjalan pegang dinding...hehe


weekend arituh dahla panasssss sangat cuaca kat sini...Ayah pulak tak balik sebab ada hal......Ummi pun godek2 tempat simpan mainan dan kuarkan Playskool step start & ride nih........kuarkan untuk Firas main, tapi kak Alysha nya yang terlebey eksaited.........padahal, belikan untuk dia menan ni dulu takdela dia minat nak main sangat pun.........dah besar ni tetiba minat nak main bende alah ni pulak.........


seeeeee.....sape yang naik?sape yg duk geram memerhati?



cuit2 sket


tarikkkkk..........tapi beratla kakyang alysha nih


cuba lagi



lari yek?...... kejar jangan tak kejar......




Ummi....tolongla Firas......



Kakak dah turun...peluang baik nih



yey...dapat naik sket




finally....



belek2...apekebende la ni

.

.

.

.

.

.

.

Flashback: few years ago...Alysha dengan miss dolly














6 comments:

  1. he he he...tu lah namanya bebudak...sifat kedekut tu mesti ada...hurm...samalah cam anak2 yg kat dlm rumah ni pun...selalu gaduh berebut menanlah pen lah...kertas la...pening kepala..dah bg sorang satu pun nak berebut lagi...adoyai...

    ReplyDelete
  2. hafizah

    aah kan...berebut...tapi pastu lembut hati kasi adik dia main pulak

    ReplyDelete
  3. comel la Firas ni..Zharief x pandai duduk lg la kak..duduk mcm antara 2 sujud tu bleh la sket2..klau x tumbang je..jalan melekap kt dinding pun sket2 jer..jalan meniti kt sofa bleh la..

    ReplyDelete
  4. Ummi Nazhan

    dah lama dah dia akak dudukkan even dia x pandai duduk sendiri lagi...maybe sbb dah terbiasa duduk dalam walker dari umo 7 bulan kut,so dia pandai duduk sendiri

    ReplyDelete
  5. ooo...zharief x nak duk dalam walker..dah try letak dalam walker arwah abang dia..dia x nak..nak bebas kt bawah..

    ReplyDelete
  6. Ummi Nazhan,

    ooo dia lagi suka merayap kat bawah ye?takpelah, biarlah dia develop naturally...sooner or later mesti dia akan pandai duduk tu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages