Monday, June 27, 2011

Majlis kawen & masjid

Hari Sabtu lepas kami menerima 2 jemputan majlis perkahwinan; 1 di taman perumahan yang sama, 1 lagi majlis kawen anak opismet yg dibuat di dalam dewan besar U*P.........memula pegi yang terdekat dulu sambil pesan kat anak2 jangan makan banyak2 sebab ada another wedding nak attend.........food memang best sebab ada nasi minyak & nasi putih dan lauk masak lemak nangka muda.........Ummi amik nasi putih sikit, lemak nangka, ayam masak merah, daging masak hitam & buah.........Firas Ayah pegang & sememangnya Firas ni kalo duduk dengan Ayah memang behaved,tapi kalo dengan Ummi tak reti nak diam, berpusing2 360 darjah...hadoyai




Lepas makan, terus ke main hall U*P pulak for the 2nd invitation.........memang rezeki kami sebab sebaik tiba di muka pintu dewan, pengantin pun berarak masuk tapi Ummi tak nampak muka pengantin perempuannya sebab terhalang sikit.........anak opismet Ummi tu pengantin lelaki, baru grad UIA dan bakal bergelar doktor soon.........menu macam biasala : nasi beriani,ayam masak merah,daging kicap, dalca, acar buah & dessert cream caramel. Kali ni nak makan agak terganggu sebab Firas dah serba tak kena, dah mula mengaruk rimas kut.........so, beransur pulang tapi singgah solat Zohor di masjid U*P siap2




Budak kecik nih bila dilepas bebas atas lantai, memang hepi la sangatttt.....


ini kat tingkat bawah sementara tunggu kakak amik wuduk

Alysha & Firas bermain jela kejenya


dia pun nak merangkak sama macam Firas


Kakak yang boleh diharap menjaga adik(nampak sikit gambar tangga untuk ke ruang solat di tingkat atas)



















cantik sungguh bahagian mimbar dan sekitarnya...Subhanallah

ruang wuduk di hujung sana




di tingkat atas



seronok Firas bermain tak hirau Ummi daaa





tangga menyambungkan tingkat bawah & atas ruang solat muslimat


















cantik...lubang2 tu adalah lubang aircond disalurkan keluar...memang nyaman je bila solat








4 comments:

  1. cantik nya bhgn dalam masjid UTP... depa guna lantai marmar ya.. mesti sejuk jer..

    ReplyDelete
  2. rizaros,

    aah mmg cantik n luas...kalo ari Jumaat mmg masjid ni jadi tumpuan dari penduduk setempat

    ReplyDelete
  3. bib,

    dahla lantai marmar, fully aircond pulak...sbb tu my 2 boys tu mesti nak ke sini utk solat Jumaat tiap2 minggu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages