Thursday, June 9, 2011

Makan2 di Restoran Syed

Kalo those yg stay area PJ,musti tau restoran ni kat mana kan?

Actually, dah lamaaaa Ayah duk hint2 ajak makan kat tmpat ni

rasanya dari waktu anak 2 orang dulu lagi kut

lamaaaa sungguhhh

tapi Ummi ni memang kureng sket masakan ala mamak nih

Ayah lak memang pantang jumpa


so, last week since nak antar maid balik pada ejen

which happened to live in PJ

Ayah ajak makan kat situ dulu for dinner

anak2 tak berapa suka mulanya

ajak ke KFC

hadoih....bosan le asek KFC jek

Ummi setuju je sebab Ayah nak belanja makan kan

dah parking keta sebelah KFC

jenuh pulak nak kejut Alysha bangun tido

dia nih kalo tgh tido,dikejutkan,kompem le menangis kuat kemain


Ayah le yang pujuk maklumle,Alysha kan anak manje Ayah

Ummi jalan dulu bawak Firas and others ke restoran

kununnya nak privacy sket

masuk le ke dalam bilik yang beraircond tuh


sekali, waktu tengah sedap nikmati makanan tu

meja kosong sebelah kami

dipenuhi dengan budak2 muda, students I guessed

non Malaysian

macam Indian but with British accent

perghhh...kemain sembang n gelak2 sekuat hati

tak selesa sangat nak makan

kalo nak hoohaa bising2

pegila makan kat luar yg berkawasan terbuka nun

gerammmm sungguh


anyway, Ummi tak sure nak order apa

tapi Ayah duk bagitau briyani dia memang terbaekkk

well fine

kena la rasa briyani camtuh

Ayah order chicken briyani set

Ummi amik plain briyani with lamb masala

orderkan briyani bukhara untuk maid

Kakak & Abang nak nan + chicken tandoori

Adam je bikin spoiled order chicken chop kat restoran mamak...haihhh

sudahnya..kami dah habis makan...barulah chicken chop dia sampai

muka dah sedey cam nak nangis duk tunggu chic. chop tak sampai2


well, briyani dia memang sedapssss

tak terasa muak bila makan

lamb masala dia pulak

humangaihhhhh....besar gilosss

mana larat Ummi nak habiskan

silap pulak rasanya order lamb

padahal Ummi bukannya minat lamb sangat

sudahnya Ayah yang habiskan lamb tu

ehem Ayah...kan doc dah suruh pantang makan lamb/mutton....hemmm


ni Ayah punya chicken apa tah...ayam briyani kut





nampak portion nasi briyani dia...punyalah banyak...patutnya order satu jek n kongsi ngan Ayah





ha kau...banyakkkkk betulllll



lamb masala...seketul besar yang tak berusik tu Ayah habiskan






maid menikmati briyani bukhara terakhirnya bersama2 kami sekeluarga..jasamu kukenang



Kakak babysit Firas ye...Firas suka roti nan tuh



besar roti nan tuh...tak habis si Abang makan




Kakak pun jenuh nak habiskan roti nan & ayam tandoori dia punya






budak not in good mood sbb mood ngantuk tak abih lagi...taknak makan...nak minum milo suam je sebab sejukkkkkk amat kat dalam bilik tuh



Overall....

makanan memang sedap..

tapi servis quite hampeh where waiter2 tuh cam buat pekak and tak nampak je bila kita panggil dorang

sambil buat2 sibuk ke sana-kemari

...grrrrr




No comments:

Post a Comment

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages