Thursday, June 16, 2011

Playground, pasar tani, ikan nyok2

Pagi Sabtu lepas kuar ke pasar tani nak beli barang basah sbb. memang totally zero stock..........sebab lepas balik KL haritu rupanya umah kami baru pas blackout..........maybe dari malam sebelumnya kut sbb. fridge memang x rasa sejuk langsung,sumer mencair & busukkkkkkkk




deep freezer pulak ada yang elok, ada yg kene buang..........EBM ada 3 ketul sumer dah mencair tapi still ada rasa sejuk sebab disimpan bersama icebrick,ice sheet,ice pack & seplastik icecubes(kebetulan je ada pulak sekali)..........itu jelah EBM yang ada sebelum kene B infection haritu


2 EBM selamat masuk ke perut Firas, yang ke-3 tuh x dapat diselamatkan dah sebab rasanya dah more than 24 hours but masih Ummi simpan dalam fridge till now sebagai kenangan terindah *sob s0b*




back to the story.........bila kuar umah je, kompem la ada bodyguard sorang ni nak ngikut, dahle blom mandi...nak jugak ngikut..........angkut le dia sekali buat teman ...........pasar tani ni kecik je...tak macam pasar tani kat semenyih or kat sg.petani..........memang ada beberapa peniaga je yang menjual kat sini




1 tapak jual ikan n hasil laut, 1 lot jual sayur, 1 lot jual ayam, 1 lot jual daging, 1 lot jual barang dapur kering mcm. bawang, rempah ratus etc., 1 lot jual keropok keping/lekor,kerepek, 1 lot jual hasil kampung macam cili padi,sayur pegaga etc., 1 lot jual buah, 1 lot jual nasi lemak, kuih-muih, 1 lot lagi FAMA punya kut...itu je le yang ada...jadi le kan dari takde langsung (sbb. kawasan sini memang takde pasar.......kalo nak ke pasar, kene pegi ke batu gajah pulak.......




nak jalan ke pasar tani ni, nak kene melalui medan selera R&R yang ada playground nih...si bodyguard nampak je playground ni..........sopan je mintak izin 'Ummi....nak main kat playground boleh?' lembut ayu je menanya buatkan hati Ummi cair.........apa salahnya nak.......takde orang pun pagi2 nih....moh kiterrrr




layan gambor ye kalian











beriya2 nak melintas mulanya..........bila Ummi tanya,'boleh ke?'........dia jawab 'boleh!'


sekali baru 2 langkah dah patah balik.........menggigil takutttt + gayat












kat kedai yang nampak banner putih tu tempat Ummi selalu tapau makanan petang2...sedap n murahhhhhhhhh










inilah pasar taninya..hanya nampak beberapa stall je kan?








diperkenalkan....inilah rupa ikan nyok2 since ada yang tanya kat entry INI (yang Ummi cuba cantumkan semula sebab Ummi request kepala ikan tu dibelah 4)






mata menjeling...mata menjeling...mata menjeling...lalala






6 comments:

  1. Bestnyer dia main kat playground..:p

    ReplyDelete
  2. memang nampak bodygourd tu mcm bgn tidur...hehehe

    ReplyDelete
  3. MyRule...

    haa...main puas2 sbb dia sorang je kat situ...sumer dia nak try

    ReplyDelete
  4. Ila,

    haha...mmg la pun...sib baik sempat ikat rambut..kalo tak....erk....

    ReplyDelete
  5. ikan nyok nyok ni sedap buat asam pedas ...

    ReplyDelete
  6. Nieja...

    ha pandai pun...macam2 sedap kekdahnya...tapi kalo kari kepala ikan nyok2 mmg peberet akak selain ikan jenahak...kalo ikan merah lak peberet hubby

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages